На Паралімпіаду в Ріо їде 7 черкащан

На Паралімпіаду в Ріо їде 7 черкащан

У вересні відбудеться ще одна надважлива подія в світі спорту – ХV літні Паралімпійські ігри. Кожний спортсмен, кожний тренер мріє взяти участь в такому заході і тільки одиницям вдається втілити свою мрію. У Черкащини є своя паралімпійська історія, свої чемпіони і призери. Герої цього спортивного року – 7 учасників Паралімпіади-2016 року:

На Паралімпіаду в Ріо їде 7 черкащан
Олександр Дорошенко: заслужений майстер спорту України з легкої атлетики. Член збірної команди України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Дворазовий чемпіон та бронзовий призер Паралімпійських ігор 2004 р., фіналіст Паралімпійських ігор 2012 р. Чемпіон світу 2013 р. й 2015 р. та Європи 2014 р. у штовханні ядра. Рекордсмен світу у метанні спису.
Роман Данилюк: майстер спорту Україні міжнародного класу з легкої атлетики. Член збірної команди України з легкої атлетики серед спортсменів з вадами зору. Чемпіон та рекордсмен світу 2015 року у штовханні ядра.
Олександр Білоножко: майстер спорту України з академічного веслування. Член збірної команди України з академічного веслування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору. Фіналіст Кубку світу 2015 р. Бронзовий призер Кубку світу 2016 р.
Максим Жук: майстер спорту України з академічного веслування. Член збірної команди України з академічного веслування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору. Фіналіст Кубку світу 2015 р. Бронзовий призер Кубку світу 2016 р.
Ірина Яринка: майстер спорту України з академічного веслування. Член збірної команди України з академічного веслування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору. Фіналістка Кубку світу 2015 р. Бронзовий призер Кубку світу 2016 р.
Василь Ковальчук: майстер спорту Україні міжнародного класу з кульової стрільби. Член збірної команди країни з кульової стрільби серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Чемпіон Паралімпійських ігор 2012 р. Неодноразовий володар кубків світу, чемпіон та рекордсмен світу і Європи.
Богдан Кулинич: кандидат у майстри спорту України з футболу. Члену збірної команди країни з футболу спортсменів з наслідками ДЦП. Чемпіон Європи 2014 р. Срібний призер чемпіонату світу 2015 р.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x