Денис Бачурін із Черкас продовжить кар’єру у США

Денис Бачурін із Черкас продовжить кар’єру у США

Вихованець баскетбольної школи «Черкаських Мавп» та гравець кадетської збірної України Денис Бачурін продовжить свою кар’єру у Штатах. Нещодавно баскетболіст вирушив на навчання до однієї з американських шкіл. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту Федерації баскетболу України.

Команда Wesley Christian School, за яку гратиме черкаський форвард, виступає в американській National High School. З вересня Бачурін розпочав навчання у школі з Аллен-Сіті, штат Кентуккі.

«Черкаські Мавпи» розділили рішення родини та свого вихованця. Керівництво клубу побажало успіху Денису і висловило свою підтримку 16-річному баскетболісту.

Відзначимо, що у школі «Черкаських Мавп» молодий баскетболіст провів 6 років, за які встиг прекрасно себе зарекомендувати у ВЮБЛ. У минулому сезоні Денис разом з «Черкаськими Мавпами-00» здобув бронзові нагороди чемпіонату України та отримав запрошення до кадетської збірної України. Цього літа форвард, будучи одним із лідерів збірної України U-16, пробився до бронзового матчу на чемпіонату Європи у дивізіоні «В» та посів на турнірі у Софії четверте місце.

Бачурін став черговим вихованцем черкаського клубу, якого запрошують на навчання до Штатів, при чому баскетболіст отримав від школи повну спортивну стипендію. До цього запрошення від американських шкіл та вузів отримували Святослав Михайлюк, Ілля Антонєнко та Антон Білоус. Усі вищезгадані гравці виступають, або виступали (у випадку з Білоусом) за різновікові збірні України.

Максим Міхельсон, головний тренер БК «Черкаські Мавпи»:
«Клуб ніколи не буде ставити палки у колеса молодим хлопцям, які хочуть розвиватися та рухатися уперед. Це – позиція нашого президента Михайла Бродського. Створюючи цю школу, він свого часу хотів, аби головна команда складалася зі своїх, а талановиті гравці, завдяки баскетболу, покращували свою долю. Безсумнівно, йдеться про хлопців із високим потенціалом. Приємно, що «Черкаські Мавпи» у США уже серйозно представлені. Ми намагаємося не лише не заважати, а й хочемо допомогти гравцям у цьому. Ми раді, що хлопці влаштовані у школах, будуть грати в Америці. У всіх про файлах наших гравців буде вказано «Черкаські Мавпи». Думаю, Бачуріна ми знову побачимо в Україні, можливо і у збірній».

Вітаємо молодого спортсмена та його маму Олену Бачуріну, нашу колегу! Зичимо Денисові підкорити найвищі баскетбольні вершини!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x