Черкаський тролейбус стане музейним експонатом

Черкаський тролейбус стане музейним експонатом

Один із черкаських тролейбусів «ЗіУ» стане музейним експонатом у місті Києві. Транспортний засіб, який тривалий час возив черкащан, стане частиною виставки музею громадського транспорту. Про це «Нова Доба» дізналася від Валерія Мироненка, члена громадської ради при КП «Черкасиелектротранс».

«Вже неодноразово керівництво музею громадського транспорту цікавилося нашими тролейбусами, тому домовився про зустріч і відвідав цей музей особисто», – зазначив Валерій Мироненко.

За його словами, керівництво музею зацікавлене, щоб їхню колекцію громадського транспорту поповнили тролейбуси ЗІУ 9, або ЗІУ 10, які в Черкасах незабаром почнуть списувати і пускати на металобрухт. Вони готові забрати і доставити транспортні засоби до столиці і провести над ними відновлювальні роботи.

– Зазначу, що музей громадського транспорту в Києві є найбільшим подібним музеєм в Україні, а після збільшення і доповнення новими експонатами буде найбільшим серед країн СНД. Наразі вже почалися перемови щодо співпраці і передачі тролейбусів закладову, – повідомляє Валерій Мироненко.

Експозиції музею нині поповнюються такими рідкісними експонатами, як ЗИС 155, тролейбуси Татра ТР8, ТР 14, ЮМЗ, Богдан 321, Київський К- 12.03, велика кількість автобусів «Ікарус», ЛАЗ і ПАЗ, Ліаз, Маз, Вольво. Також є в колекції румунський тролейбус DAC – єдиний в Україні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x