Черкаські молоді політики та активісти спілкуватимуться з іноземними колегами

Черкаські молоді політики та активісти спілкуватимуться з іноземними колегами

Семінар для представників політичних партій та громадських лідерів із трьох країн Східного партнерства (Україна, Грузія і Молдова) відбудеться у Черкасах. Центральний регіон став заключним етапом серії тренінгів для молодих політичних та громадських діячів. До цього навчання провели у 5-ти українських містах. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Сьогодні в Черкаській ОДА відбулася презентація семінару «Лідерів Східного партнерства для змін». Гостей зі столиці та з-за кордону привітали Сергій Овчаренко – заступник голови ОДА та Роман Карманнік – директор Департаменту регіонального розвитку ОДА.

Черкаські молоді політики та активісти спілкуватимуться з іноземними колегами Організатори проекту озвучили основні тези, які стануть темою діалогу з активною молоддю.
– Говоритимемо про виклики, які зараз виникають в Європі. Як показує практика, на початку літа ми могли стабільно говорити про референдум у Великобританії, а зараз щотижня виникають все нові події, які варто обговорити, – повідомив Ростислав Томенчук, керівник Українського інституту міжнародної політики.

Окрім того, на семінарі обговорять партнерство з Європою та можливості, які зараз відкриті перед країнами східної Європи. Також програма передбачає проведення тренінгів із вирішення конфліктів, навчання роботі з документами для налагодження співпраці із різними органами ЄС.

Черкаські молоді політики та активісти спілкуватимуться з іноземними колегами Валентина Мебонія, представник Грузії, зазначила, що співпраця між Україною, Молдовою та Грузією зараз дуже важлива. Це хороший шанс обговорити спільні проблеми, бажання та перспективи. Окрім того, це можливість для молоді розвиватися і налагоджувати ділові контакти.

Як зазначають організатори семінару, метою програми є не лише навчити молодь, але й почути її думку, налагодити з нею діалог. Жан Малдер, представник Фундації Едуарда Фрея, наголосив:
Черкаські молоді політики та активісти спілкуватимуться з іноземними колегами
– Під час занять я намагаюся задавати присутнім більше питань. Це не лекція, а дискусія. Я лише допомагаю їм сформувати власну позицію. 6 семінарів по 30 осіб – це інвестиція у 180 перспективних молодих людей, що принесе результати у майбутньому.

Олеся Безпалова

Довідково: У червні 2016 року Український інститут міжнародної політики за підтримки Фонду ім. Конрада Аденауера розпочав проект для представників політичних партій та громадських лідерів з 3-х країн Східного партнерства (Україна, Грузія і Молдова).

Метою проекту є сприяння політичної модернізації країн Східного партнерства шляхом навчання та розширення можливостей нового покоління політичних і громадянських лідерів, орієнтованих на реформи.

Проект складається з 2-х етапів:
– 6 регіональних семінарів для молодих представників політичних партій та активістів по всій території України за участю представників Грузії та Молдови;
– проведення Міжнародного регіонального форуму молодих представників політичних партій та активістів «Лідери Східного партнерства для змін» у Києві навесні 2017 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x