Цікаві факти із життя Віктора Цоя

Цікаві факти із життя Віктора Цоя

Лідер групи “Кіно” Віктор Цой загинув в автокатастрофі на дорозі Слока – Талсі в Латвійській РСР 15 серпня 1990 року. Його авто на швидкості 130 км/год вилетіло на зустрічну смугу, де врізалось у пасажирський “Ікарус”. У результаті лобового зіткнення 28-річний Цой помер на місці, водій автобуса вижив. Про це йдеться на Gazeta.ua

Водій, що їхав за машиною Цоя, свідчив, що всю дорогу авто музиканта їхало рівно й акуратно, а потім на секунду сховалося за поворотом і невідомим чином вилетіло на зустрічну смугу.

Слідів алкоголю в крові Віктора так і не виявили. Не була доведена і версія про те, що Цой заснув за кермом. Але музикант, який завжди брав на рибалку сина, того разу залишив хлопчика вдома, немов передчуваючи біду.

Після загибелі Цоя на стіні будинку №37 в Кривоарбатському пров. Москви хтось на всю стіну вивів чорним: “Сьогодні загинув Віктор Цой”. У відповідь написали: “Цой живий”.

Кореспонденти “Нової Доби” підготували опитування, аби дізнатися в поціновувачів творчості Віктора Цоя, яка їхня улюблена пісня

Яка ваша улюблена пісня Віктора Цоя?

  • «Пачка сигарет» (100%, 1 проголосувало)
  • «Звезда по имени Солнце» (0%, 0 проголосувало)
  • «Последний герой» (0%, 0 проголосувало)
  • «Закрой за мной дверь, я ухожу» (0%, 0 проголосувало)
  • «Бездельник» (0%, 0 проголосувало)
  • «Кукушка» (0%, 0 проголосувало)
  • «Видели ночь» (0%, 0 проголосувало)
  • «Восьмиклассница» (0%, 0 проголосувало)
  • «Перемен» (0%, 0 проголосувало)
  • «Группа крови» (0%, 0 проголосувало)
  • Інша пісня (0%, 0 проголосувало)

Всього проголосувало: 1

Завантажується ... Завантажується ...

 

Цікаві факти із життя музиканта: 

1. Підлітком Віктор Цой захопився біографією Брюса Лі: почав займатися східними єдиноборствами і багато в чому копіював стиль кумира.

2. У юності Цой малював плакати із зображенням Джима Моррісона, The Beatles, Джимі Хендрікса і продавав їх.

3. Віктор Цой також захоплювався різьбленням по дереву. Його вперше показали по телевізору в програмі “Монітор” як обдарованого різьбяра. Він любив майструвати з дерева японські традиційні фігурки – нецке. Потім роздаровував мініатюрні скульптури друзям і знайомим.

4. Спочатку гурт “Кіно” називався “Палата №6”. Потім його перейменували на “Гарін і гіперболоїди”. Лише за кілька років він отримав теперішню назву.

5. Серед улюблених виконавців Цоя – Володимир Висоцький, Борис Гребєнщиков, The Cure, Duran Duran, The Smiths.

6. Перший альбом “45” Цой та його гурт записали 1982 року за підтримки Бориса Гребєнщикова.

7. Перший виступ Цоя в Києві закінчився депортацією до Москви. 1984-го ще не дуже відомий Цой і Майк Науменко грали “квартирник” (у будинку неподалік столичної прокуратури). Концерт перервав візит дільничного. Господарю квартири вдалося заховати касету із записом. Інакше Цою приписали б “незаконну трудову діяльність”.

8. Люди, які оточували групу “Кіно” на гастролях, відзначають їхню феноменальну віддачу. Йдучи за лаштунки після концерту, Цой майже завжди падав від виснаження і хвилин 10 лежав на підлозі без руху.

9. Єдиний син Віктора Цоя, Олександр, захоплюється музикою, бере участь у декількох проєктах. Він також займається веб-дизайном, промоутингом, пробує себе в журналістиці.

10. Нова пісня Олександра Цоя “Опора” написана і зіграна в стилі гурту “Кіно”.

11. На честь Віктора Цоя назвали астероїд №2740.

12. Улюбленими квітами Цоя були жовті троянди.

13. Віктор Цой не переносив вигляду крові. 1983-го він намагався “відкосити” від армії у пітерській психіатричній лікарні на річці Пряжці. Там Цой написав пісню з невипадковою назвою “Транквілізатор”.

14. Стрічка Рашида Нугманова “Голка”, в якій лідер “Кіно” зіграв головну роль, стала хітом прокату, посівши друге місце за кількістю переглядів. За підсумками опитування, проведеного журналом “Радянський екран”, Віктор був названий актором року.

15. Віктор Цой самостійно, за півроку, вивчив англійську. На гастролях у Нідерландах, давав інтерв’ю англійською, а також сам переклав тексти своїх пісень. Під час перебування в Америці найбільше Цою сподобалося в Діснейленді.

Подібні публікації

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x