На Черкащині для реабілітації дітей з інвалідністю виділили майже п’ять мільйонів

На Черкащині для реабілітації дітей з інвалідністю виділили майже п’ять мільйонів

Діти з інвалідністю можуть пройти курс реабілітації за принципом «гроші ходять за людиною» другий рік поспіль. Цьогоріч на Черкащині виділили майже п’ять млн грн для забезпечення реабілітаційними заходами неповнолітніх, які постраждали внаслідок ДЦП. Про це інформує Департамент соціального захисту населення ЧОДА.

Реабілітацію можна пройти у закладах охорони здоров’я будь-якої форми власності, а також реабілітаційних установах, підприємствах, закладах та їхніх відділеннях. Також зазначені заходи здійснюють у структурних підрозділах незалежно від форми власності, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та зараховані до переліку.

Перелік закладів охорони здоров’я, реабілітаційних установ сформований Фондом соціального захисту інвалідів та оприлюднюється на офіційних веб-сайтах Мінсоцполітики (www.msp.gov.ua у розділі «Інвалідність» ‒ «Реабілітація дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу»).

Щоб дитина могла пройти реабілітацію, один із батьків чи законний представник має подати заяву до місцевого органу про направлення неповнолітнього до закладу охорони здоров’я. У документі необхідно зазначити інформацію про обрану реабілітаційну установу та надати пакет супровідних документів.

Запрошуємо батьків, які виховують дітей з інвалідністю, звернутися до органу місцевого самоврядування з питань соціального захисту населення, щоб отримати реабілітаційні послуги за кошти державного бюджету.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x