Міста та ОТГ Черкаського регіону посилюють співпрацю з Фондом енергоефективності

Міста та ОТГ Черкаського регіону посилюють співпрацю з Фондом енергоефективності

Черкаси, Тальне, Канів, Золотоноша, а також Чигиринська, Тальнівська й Червонослобідська ОТГ підписали Меморандум про співпрацю з Фондом енергоефективності України 14 вересня. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

За словами першого заступника очільника області Дмитра Ляшова Черкаська облдержадміністрація активно співпрацює з регіональними представниками проєкту ЄС/ПРООН та програми IFC з підтримки Фонду енергоефективності України в Черкаській області.

– Ми впевнено упроваджуємо енергоефективні технології на Черкащині. Якби декілька років тому мені сказали, що затребуваною роботою буде управління багатоквартирним будинком – був би здивований. Економія на опаленні через енергоощадність, модернізація та утримання будинків, орієнтування в новаціях сфери ЖКГ – це галузі, в яких має розумітися управитель ОСББ. Нині маємо ком’юніті активних людей, кількість яких постійно збільшується. Вони прагнуть вчитися і радий, що спільно з партнерами можемо задовольнити цю їхню потребу, – зазначив Ляшов.

Водночас держава також надає реальні можливості з енергомодернізації будинків, зокрема, через Фонд енергоефективності. Відтепер мешканці житлових будинків, які об’єднані в ОСББ, мають шанс власноруч і на свій розсуд вирішувати енергоефективні завдання, залучаючи необхідні фінансові ресурси та фахівців через Програму підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім». Про переваги цієї програми для співвласників багатоквартирних будинків розповіла директорка Фонду Юлія Головатюк-Унгуряну.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x