В області Держпродспоживчслужба перевірила школи щодо дотримання карантинних обмежень

В області Держпродспоживчслужба перевірила школи щодо дотримання карантинних обмежень

Фахівці Держпродспоживслужби спільно з представниками Державної служби якості освіти, Управління освіти і науки облдержадміністрації перевірили освітні заклади щодо забезпечення безпечних умов для здобувачів освіти та персоналу. Моніторингові групи здійснили перевірку у 18 закладах дошкільної, загальної середньої, вищої, фахової передвищої та професійно-технічної освіти. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Зокрема, спеціалісти проконтролювали дотримання протиепідемічних заходів в Черкасах, Смілі, Драбівському, Жашківському, Городищенському, Звенигородському, Канівському, Корсунь-Шевченківському, Кам’янському, Монастирищенському, Черкаському та Чорнобаївському районах.

Фахівці перевірили низку вимог відповідно до затверджених  постанов Головного державного санітарного лікаря України:

– забезпечення засобами індивідуального захисту;

– наявність антисептиків для рук та дезінфекційних засобів;

– належні умови для миття рук;

– організація проведення температурного скринінгу учасників освітнього процесу;

– розробка маршрутів руху учнів, студентів за умови мінімізації контактів  між ними;

– дотримання фізичної дистанції у навчальних приміщеннях, коридорах тощо;

– наявність приміщень (ізоляторів) для учнів у разі виявлення ознак ГРВІ під час навчального процесу;

Особливу увагу учасники моніторингових груп приділяли   санітарно-гігієнічному стану харчоблоків, організації харчування здобувачів освіти.

За результатами перевірок суттєвих порушень протиепідемічного режиму не зафіксували. Однак не у всіх закладах були наявні алгоритми дій на випадок захворювання здобувачів освіти, персоналу  на COVID-19. Проблемне питання – укомплектованість посад медичних працівників у закладах вищої, професійно-технічної освіти, яке не сприяє ефективному здійсненню медичного  нагляду за станом здоров’я  учасників освітнього процесу.

Загалом, із початку навчального року фахівці Держпродспоживслужби області провели 279 перевірок закладів освіти та гуртожитків щодо дотримання протиепідемічних заходів. Порушення зафіксували у 16,5% випадків, основні з них – недостатня забезпеченість закладів масками, рукавичками, паперовими рушниками, учні на перервах не дотримуються дистанції,  є порушення протиепідемічного режиму у гуртожитках.

Керівникам закладів освіти, відомства надіслали 42 приписи: пропозиції щодо усунення виявлених порушень. Зокрема, поінформували органи державної влади та місцевого самоврядування щодо проблемних питань у санітарно-гігієнічному та протиепідемічному забезпеченні освітніх закладів. У результаті 6 керівників закладів притягнуті до адміністративної відповідальності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x