Олександр Солодар презентував книгу «Невідома Чигиринщина»

Олександр Солодар презентував книгу «Невідома Чигиринщина»

8 грудня відбулася презентація книги авторської серії Олександра Солодара «Невідома Чигиринщина» — результат багаторічних фольклорно-етнографічних досліджень у «місті стольному козацькому» та його околицях: у рідній автору малій батьківщині Галаганівці, Красносіллі, Тіньках, Стецівці та інших селах.

На презентацію до Олександра Івановича завітали друзі, письменники, історики, фольклористи, мовознавці, студенти та учні. «Нова Доба» про це дізналася в Чигиринській РДА.

Олександр Солодар презентував книгу «Невідома Чигиринщина»

У монографії задокументовані свідчення про життя, побут і традиції місцевого населення, вихоплені з небуття сотні зразків усної народної творчості – приказки і загадки, легенди і перекази, обрядові, родинно -побутові пісні й балади, історичні думи, замовляння.

− Мені пощастило народитися у родині де з покоління в покоління передавався неоціненний скарб родової пам`яті. Передавався не на сторінках пожовтілих хронік, не на потемнілих пергаментах документів, не на полотні вицвілих давніх портретів, а живою мовою з уст в уста, − зазначив Олександр Іванович.

Додав яскравих барвів виступ фольклорно-етнографічного народного колективу «Козачка» Чигиринського районного будинку культури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x