Олег Петренко: «Наше майбутнє за комп’ютерними технологіями тому вже зараз необхідно навчати дітей ІТ-навичкам»

Олег Петренко: «Наше майбутнє за комп’ютерними технологіями тому вже зараз необхідно навчати дітей ІТ-навичкам»

Не так давно в Черкаській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті І-ІІ ступенів з’явився гурток робототехніки і на його основі утворилася команда «BrainsOn». За три роки талановиті діти досягли чималих висот. Серед здобутків юних робототехніків – перемоги на всеукраїнських та чемпіонські кубки міжнародних змагань. На жаль, інтелектуальна та творча діяльність майбутніх айтішників неможлива без спеціалізованного обладнання. Набір конструктору LEGO Education основний інструмент для вивчення робототехніки та програмування команди. Тому депутат Верховної Ради восьмого скликання, а нині кандидат в Черкаську обласну раду в команді ВО «Черкащани» Олег Петренко подарував дітям необхідне обладнання, завдяки яким вони зможуть навчатись та здобути нові перемоги на міжнародних змаганнях.

 

Загальноосвітня санаторна школа-інтернат – це єдина в Черкасах санаторна школа, де створено спеціальні не тільки якісні умови для лікування та реабілітації дітей хворих на сколіоз, але і впроваджені сучасні технології освіти, зокрема учні вивчають програмування та робототехніку.

– У нашій школі навчається близько 580 дітей. 120 із них працюють у гуртку робототехніки. Для того, щоб потрапити в гурток, діти проходять конкурсний відбір, адже охочих дуже багато, а можливості, на жаль, обмежені, – говорить заступник директора з навчально-виховної роботи КЗ Черкаська санаторна школа ЧОР Наталія Шпира. – Для занять використовуються спеціальні конструкторські набори «Лего», що коштують досить дорого. Саме тому ми дуже вдячні Олегу Петренку. Завдяки його допомозі ми змогли поповнити матеріально-технічну базу і придбати сучасне обладнання для будівництва роботів. Це дасть можливість залучити до гуртка більше діток, а тим, які вже займаються, здобути нові перемоги.

 

Команда робототехніки «BrainsOn» із Черкас три роки здобувала найвищі місця у міжнародному конкурсі «FIRST LEGO League». За словами учасниць команди учениць 10 класу Юлії Поволоцької та Руслани Іщенко, нещодавно на третьому міжнародному фестивалі з робототехніки «SoverTechFest» у Чернігові вони вибороли призові місця у 13 категоріях. Представляли Україну в Туреччині та Естонії. Нині готуються до змагань, що пройдуть у Канаді. Як відзначила тренер команди «BrainsON»  Ліна Бондаренко, все це було б неможливо без підтримки Олега Петренка, людини, якій не байдужа доля обдарованих дітей Черкащини.

 

– На жаль, сьогодні мало хто з українців знає ім’я Макса Полякова. А це один з найуспішніших українців у світі. Він входить у п’ятірку людей на планеті, які вклали більше 100 мільйонів доларів у ракетобудування. Він прямий конкурент Ілона Маска. Цей дивовижний чоловік значну частину своїх коштів вкладає в майбутні покоління, в дітей. І зокрема в українських дітей. Саме він часто виступає спонсором і організатором змагань по робототехніці в Україні і всьому світі. І мені дуже хочеться, щоб і наші черкаські діти долучалися до цих заходів, щоб розвивалися, а коли подорослішають, ставали такими ж успішними, як Макс Поляков. Ні для кого не секрет, що майбутнє саме за комп’ютерними технологіями. За робототехнікою, програмуванням, конструюванням. Це професії майбутнього. І здобувати навички майбутнім робототехнікам потрібно вже зараз, в дитинстві. Ми ж, старше покоління, маємо всіляко сприяти цьому, якщо хочемо жити в розвинутій країні. Тому я, як і раніше, роблю і робитиму все, для того, щоб черкаські діти стали успішними українцями, – відзначив кандидат у депутати до Черкаської обласної ради Олег Петренко.

 

*Політична реклама

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x