ВО «ЧЕРКАЩАНИ» – команда сильних і надійних

ВО «ЧЕРКАЩАНИ» – команда сильних і надійних

Петро Петрович Євич – людина на Черкащині відома і шанована. Майже три десятки років він очолює ТОВ «АгроРось» – аграрну компанію, яка вирощує і реалізує високоякісне насіння зернових і технічних культур, забезпечує засобами захисту рослин, добривами, спеціальною технікою сільськогосподарську галузь України та інших держав. Ми попросили авторитетну і впливову людину поділитися думками про майбутні вибори до місцевих рад.

− Насамперед, Петре Петровичу, чого Ви особисто чекаєте від цих виборів?

− Напевне, того ж, що й усі виборці: оберемо депутатами місцевих рад та керівниками громад людей, які дійсно зможуть дати поштовх розвитку економіки, а значить – мати можливості для підвищення добробуту людей. Можу з усією впевненістю заявити, що кандидати в депутати районних та обласної ради від ВО «ЧЕРКАЩАНИ» – це люди, які пройшли перевірку своїми діловими якостями, а це, повірте, багато значить

− Що для цього потрібно?

− Треба, щоб люди голосували розумом, розсудливістю, а не емоціями. Пора вже навчитись розрізняти балакунів і обіцяльників, ні на що інше нездатних, а людей ділових, які вже засвідчили свої патріотизм і любов до України та рідного краю не хизуванням, вишиванками та гучними гаслами, а конкретними добрими і корисними справами. Мабуть, уже пора дивитися не на зовнішність кандидата, а на його послужний список: де і як працював, чого домігся у житті, в якій галузі компетентний.

− А як ви пов’язуєте результати місцевих виборів із діяльністю новостворених ОТГ?

− Якраз до підбору депутатських кадрів у ОТГ треба підходити дуже серйозно. Поступово управління багатьма процесами життєдіяльності населених пунктів переходить на місця. І це дуже правильно. Але вкрай необхідно обрати депутатами людей ініціативних і патріотичних, які знають роботу, здатні компетентно вирішувати проблеми регіону. Звичайно, від центральної влади ми очікуємо подолання корупції у вищих ешелонах влади, бо вище керівництво начебто й міняється, а корупція не зникає, а зростає. Яскравим прикладом того, як перерозподіл повноважень дає поштовх економіці, є Туреччина, яка нині являє собою справжній будівельний майданчик: все оновлюється й набирає сили. В разі залучення інвестицій місцева влада (при створенні 10 і більше робочих місць) передає без оплати земельну ділянку, підводить газ й електричну енергію. Інвестори, ясна річ, охоче йдуть на співпрацю, до того ж, у них і законодавство нормально функціонує.

− Ви особисто не є депутатом жодної ради й знову на вибори «не йдете». Тоді в чому полягає Ваша зацікавленість у перемозі саме ВО «Черкащани»?

− Я її висловив тільки-що. Можу додати, що особисто знаю переважну більшість кандидатів у депутати рад різних рівнів. Тому переконаний: обравши депутатів від ВО «Черкащани», люди матимуть у радах представників компетентних, знаючих, принципових і відданих селу, місту, району чи області.

На своєму прикладі можу сказати, що підтримка соціальної сфери міста та сіл, де господарство орендує земельні паї, є одним із пріоритетних напрямків для компанії «АгроРось».

За останні 2 роки ТОВ «АгроРось» спрямувало коштів:

– на підтримку спорту – 1 млн 605 тис. гривень, освіти і культури – 664 тис. грн;

– на надання матеріальної допомоги інвалідам, ветеранам та жителям Корсунщини – більше 140 тис. грн;

– на підтримку діяльності громадських організацій на загальну суму більш, як       744 тис. грн;

– на підтримку Збройних сил України та воїнів АТО (обмундирування, продукти харчування, придбання електрокабелю) виділено 5 млн. гривень, передано 3 великовантажні автомобілі.

ТОВ «АгроРось» є надійним партнером платформи «Спільнодія Черкащини: здолати Covid-19», що займається вирішенням проблеми коронавірусу на Черкащині. Із метою активації боротьби з Covid-19 ТОВ «АгроРось» було виділено понад 100 тисяч гривень на придбання медичного обладнання та необхідних засобів індивідуального захисту. Для тих громадян, котрі цікавляться, як члени ВО «Черкащани» платять податки, подаємо інформацію за 2019 рік та 9 місяців 2020 року на прикладі ТОВ «АгроРось»:

До державного бюджету сплачено 85 млн 950 тисяч грн, до місцевого бюджету – 26 млн 60 тисяч гривень, єдиний соціальний внесок (на виплату пенсій і соціальних допомог) – 13 млн 600 тисяч гривень, сплачено військового збору – 1 млн 860 тисяч гривень. Всього сплачено 127 млн 470 тисяч гривень. Це один із найвищих показників у Черкаській області.

− Як будуються ваші відносини з владою?

З нашого боку це – і своєчасна сплата податків, і підтримка соціальної сфери, і своєчасна виплата заробітної плати 260 працівникам.

Важливою є підтримка влади зараз – банківські кредити на рівні 9-10%, зменшена кількість різних перевірок. Але є і незрозумілі дії з її боку. Не можу знайти відповіді, як могло так статись, що, всупереч бажанню людей, значна частина сіл нашого району відійшла до Звенигородського району: Завадівка, Вільхівчик, Карашина, Черепин, Листвина, Кошмак, Петрушки, Квітки, Селище, Сухини, Стеблів, Заріччя, Комарівка, Шендерівка і т.д., а інші населені пункти – до Черкаського? Район ліквідовано.

Це зроблено всупереч волевиявленню людей. Роз’яснень від керівників району, депутатів та всіх, хто причетний до цього, в районній газеті я не бачив. Намагався вияснити, але крім розмов, що все буде добре, нічого більше не почув.

Такі дії незаконні. Крім того, варто прислухатись до думки громадян, жителів зазначених населених пунктів. В іншому разі Всеукраїнським об’єднанням «Черкащани» від імені громад, які від’єднанні від міста, буде ініційовано звернення в Конституційний суд.

− Насамкінець хочу поставити питання стосовно вашої громадянської позиції. Чому ви обрали саме ВО «Черкащани»?

− Я свідомо пов’язав свою громадянську позицію із Всеукраїнським об’єднанням «Черкащани», до того ж, від самого початку створення об’єднання. І не розчарований. Політика об’єднання єдина і проста: розвивати нашу Черкаську область у всіх сферах, починаючи, звичайно, з економіки.

ВО «Черкащани» згуртувало переважно людей, пов’язаних із сільськогосподарським виробництвом, але в об’єднанні є багато людей від освіти, культури, охорони здоров’я, приватних підприємців.

На вибори 25 жовтня «Черкащани» знову йдуть потужною, професійною і сильною командою. У списках наших кандидатів – керівники й рядові працівники тих структур, які працюють у місті та селах, яких громадяни давно знають і яким можуть довіряти. Вони люди самодостатні й надійні, з належним практичним і життєвим досвідом, а головне – умінням працювати й чітким баченням перспективи розвитку сіл і міст Черкащини.

− Дякую за розмову!

Реклама

1 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x