Олександр Радуцький: «Розірвання угоди з Бортником і оголошення нового конкурсу – це маніпуляції Бондаренка перед другим туром виборів»

Олександр Радуцький: «Розірвання угоди з Бортником і оголошення нового конкурсу – це маніпуляції Бондаренка перед другим туром виборів»

Друзі!

Заїхав сьогодні на комунального підприємства «Служба чистоти» – хотів з’ясувати, що насправді відбувається із вивезенням твердих побутових відходів (ТПВ) і негабаритного сміття. Стало відомо: міська влада заявила про те, що оголосить конкурс і розриватиме угоду з паном Бортником.

Що я можу сказати? Це чергова маніпуляція. По-перше, тому, що Анатолію Бондаренкові у другому турі виборів треба показати, що він бореться з паном Бортником, але я вас запевняю: вони домовилися. У чому полягає домовленість? Пан Бортник не підписує ту угоду, яку запропонував йому пан Бондаренко, і зараз міська рада планує позиватися до суду. Суд же це питання розглядатиме дуже довго – по суті роками. Тому в цій ситуації угода, яку підписав пан Бондаренко на 20 років із паном Бортником, досі діє.

Друге – про оголошення нового конкурсу. Що це таке? Має бути єдина послуга з вивезення негабаритного сміття та ТПВ. Але пан Бортник, не розриваючи угоду на вивезення негабаритного сміття, продовжуватиме брати участь у конкурсі і заявив про те, що ціна питання – 26 гривень із людини. Порахуймо разом ці цифри. Утилізація – така собі константа, це сміття треба на полігоні утилізувати. Ціна його зараз за куб – 8 гривень. Отож залишається ціна 18 гривень із людини. І зробивши розрахунки, маємо ціну за куб 113 гривень. Зараз же пан Бортник вивозить за 754 гривень. Різниця – більше як 600 гривень на кубі!

Тому в цьому випадку бачимо маніпуляції і розуміємо, що ціни 26 гривень не буде. Пану Бортнику просто треба зайти в цей конкурс, що, до речі, починають прописувати «під нього». Як саме? У пана Бортника немає в наявності полігону. Полігон – це власність міста, що перебуває на балансі і на утриманні КП «Служба чистоти». Це означає, що наше комунальне підприємство буде й надалі його утримувати, але в умовах буде сказано, що пан Бортник може користуватися цим полігоном.

Уже найближчим часом Верховна Рада в другому читанні розглядатиме питання щодо того, аби саме відходами, ТПВ та негабаритом займалася виключно комунальне підприємство або те підприємство, що буде створене муніципалітетом.

Тому висновок один: усі ці дії наразі – тільки для того, щоб перед другим туром у боротьбі за крісло мера виправдати себе перед людьми, коли Бондаренко підписав угоду з паном Бортником. Але платіжки будуть приходити і далі, тому що це – їхня домовленість між.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x