Україна єднає світ. Ротарі єднає світ. Все – заради України!

Україна єднає світ. Ротарі єднає світ. Все – заради України!
Моє дитинство пройшло серед вчительських родин у будинку на 8 квартир у селі Сахнівка. Назавжди запам’ятались слова дяді Васі Слободянюка, коли він розказував про Бандеру: «І це не просто легенда: «Один чоловік промовить «Слава Україні, а тисячі у відповідь скажуть: «Героям слава!» Ось побачите, так буде!» Від нього ми вперше почули «мапа» та «етер»…
Укотре дякую долі за Вчителів у моєму житті…
Цей ліричний вступ-спогад спричинений поїздкою у Тернопіль та участю у неймовірному заході.
Ротарійці з 35 країн світу українською мовою говорили нам ці слова! Писали їх у коментарях. Промовляли з гордістю та розумінням їх значимості. Вони говорили про підтримку, розповідали про своі конкретні кроки для подолання нашого ворога.
Я пишалась… Хоча були під час чотирьох-годинного етеру і сльози, і сум, і біль…
Але головним було – мега-потужне єднання всього світу у цій боротьбі з лихом.
Ми здолаємо кляту русню. Інших варіантів просто немає…
Допис зі сторінки  Ротарі в Україні / Rotary in Ukraine
International online event “With Ukraine in Heart” 💙💛🇺🇦🇺🇦❤️
🟢 Неймовірний за своїм представництвом, надпотужний за своїм потенціалом, мега-емоційний, але сповнений конретних цифр та дій, насичений почуттям дружби, відданості загальнолюдським цінностям, пронизаний любов’ю до України!💛💙
✅ Представники понад 30 країн світу! Понад 120 учасників!
Від Великобританії до США, від Австрії до Канади, від Японії до Фінляндії, близькі за кордонами Польща, Румунія, Молдова, Угорщина та трішки віддалені Бельгія, Шотландія, Індія, Литва. Всіх замало місця перерахувати! Але кожному – вдячні!
🔸Саме таким був цей чотирьохгодинний марафон! Кожен з присутніх не лише пригадував та аналізував цей рік страшної війни в Україні, а й розумів, слухаючи один одного, який ми робимо разом величезний внесок у Перемогу! 🔸
🔹Про враження від проведеного нещодавно міжнародного онлайн-марафону “З Україною в серці” ми поспілкувалися з частиною команди, що була причетна до його організації:
✅ Паст Губернатор Дистрикту 2232, Микола Стеблянко Mykola Stebljanko:
– З перших днів повномасштабного вторгнення ротарійці в Україні відчувають величезну підтримку від колег з інших країн. Наразі немає жодного українського Клубу, який би не отримав за цей час пропозицію про допомогу або співпрацію задля подолання гуманітарної кризи.
Ті ж самі слова підтримки лунали під час міжнародної онлайн-зустрічі, що відбулася минулих вихідних. “Ми будемо продовжувати вас підтримувати та будемо з вами до кінця” – ми чули практично в кожному виступі колег-ротарійців, які представляли країни з різних куточків світу.
Ця подія в черговий раз підтвердила єдність 1,4 мільонної ротарійської спільноти та її невпинного бажання змінювати світ накраще.
✅Медичний Координатор Ротарі в Україні та член Координаційного Комітету по подоланню гуманітарної катастрофи, Ольга Палійчук Ольга Палійчук :
🔸 «Згораю, світло даючи» – латиницею «Consumor aliis inserviendo»… це відомий серед медичних спеціалістів ще з давніх часів вислів…
Ці слова з перших днів війни в Україні набули нового змісту для кожного з нас, лікарів, адже саме на плечі медиків у великій частині лягло навантаження під час організації першої та спеціальної медичної допомоги біженцям і постраждалим, жінкам та дітям, людям похилого віку та з інвалідністю, пораненим військовим і цивільним в зоні активних бойових дій, на усіх етапах евакуації, під час масованих ракетних обстрілів та атак дронів в різних містах нашої держави.
Від початку війни ми стали свідками надзвичайно потужного об’єднання більше 50 лікарів ротарійців, членів 32 українських Ротарі клубів, які почали діяти спільно з колегами як всередині України, так і з-за кордону, з створеними для підтримки українських лікарень Ротарійськими зарубіжними Медичними групами дії (Task Force) та іноземними секціями Міжнародного Ротарійського Товариства медичних професіоналів (International Rotary Fellowship of Healthcare Professionals – IRFHP) з 16 різних країн світу, з професійними медичними асоціаціями, нашими друзями та співвітчизниками, які стали військовими хірургами, працювали в опорних лікарнях, рятували життя новонароджених та поранених біля лінії бойового зіткнення та всередині країни, в бомбосховищах та на передовій віртуозно оперували під кулями та в темряві під час енергетичних відключень, при світлі ліхтариків приймали пологи, складали з уламків кісток та залишків ушкоджених тканин кінцівки, всі ці 12 місяців війни продовжували свою щоденно гуманну місію по збереженню людського життя…Служіння понад власне я – це не лише девіз Ротарі Інтернешенел, це дійсно природній заклик лікарів в усьому світі, а лікарів-ротарійців особливо. Адже саме вони допомагали без зайвих слів та коментарів, 24/7 були з нами на зв’язку, по першому заклику збирали кошти та знаходили інші фінансові можливості щоб передавати нам в Україну операційні столи та хірургічні інструменти для додаткових операційних залів, харчування та медичне обладнання для догляду за недоношеними новонароженими і вагітними, інші важливі медичні речі для дітей і дорослих, що постраждали від наслідків вторгнення агресора, гемостатичні бандажі, турнікети та бокси для операційних медичних частин ЗСУ та ТРО, електрогенератори для українських пологових будинків та перинатальних центрів, медикаменти і антисептики для дитячих онкоцентрів та опікових відділень, центрів політравми та польових шпиталів, машини швидкої допомоги, медичні витратні матеріали, ліки, перелік на більше 10 млн. $ дійсно життєво необхідних медичних вантажів, які і насьогодні продовжують поступати як від Ротарі клубів, Ротарійських Дистриктів і Товариств, так і від окремих ротарійців через мережу гуманітарних складів та хабів 67 Ротарі клубів України.
В темні часи гарно видно світлих людей – і саме під час онлайн заходу 18.02.2023 «З Україною в серці» ми щиро подякували та запросили до виступу усіх цих людей з великим відкритим до чужої біди серцем, наших нових та давніх Друзів в Ротарі, надійних партнерів та благодійників, медичних фахівців та друзів-ротарійців різних спеціальностей з 35 країн світу, які разом з нами протягом майже року борються з наслідками гуманітарної катастрофи, спричиненою війною в Україні, в центрі Європи, в 21 столітті… і день за днем, з гідністю та честю, невтомно та неспинно, даючи віру і надію іншим, спільно з об’єднаною однією метою нашою багатонаціональною украінською нацією наближають Перемогу гуманності і людяності над злом та темрявою, як і належить справжнім лікарям, людям в білих халатах, та ротарійцям, людям дії, Воїнам Добра та Світла.
✅ Паст Губернатор Дистрикту 2232, Сергій Завадський Sergii Zavadskyi
🔹 Я ненавиджу війну! Ненавиджу тих, хто її розпочинає, виправдовує, пропагує та підтримує. Не може бути ніякого права і виправдання тим, хто приносить смерть, знущання, руйнацію всього життя мирним, щасливим людям.
З самого початку широкомасштабного вторгнення ‘руцкаго міра’ я щодня відчуваю силу силенну і потугу підтримки нас українців з боку друзів – Ротарійців з різних країн. Онлайн подія “З Україною в серці” приємно здивувала. Понад сто ротарійців з більш як 30 країн протягом майже чотирьох годин дивились і слухали короткі виступи про досвід допомоги, подолання трагедій, спричинених війною.
Трагедія України, українців, справа надання гуманітарної допомоги постраждалим від війни об’єднала зусилля дуже багатьох Ротарійців – десятків та сотен тисяч, з різних куточків світу, наочно показала що таке підтримка Ротарійців – свідомих, світлих людей. Більше 15 мільйонів доларів було зібрано за березень-квітень 2022 року в спеціальний Фонд, створений Ротарі Інтернешнл для допомоги Україні. Ці кошти були повністю витрачені за 2022 рік на реалізацію декількох сотень так званих “дизастер грантів”, безпосередньо в Україні, в сусідніх та інших країнах куди змушені були втікти в основному українські діти та жінки. Додатково на рахунки Ротарі в Україні було перераховано пожертв від Ротарійців світу на суму понад чотири мільйони доларів. Всі ці кошти були витрачені на придбання необхідних медикаментів та засобів надання першої допомоги пораненим; продукти харчування та засоби забезпечення чистою водою (фільтри); генератори для лікарень, шкіл, комунальних служб, постраждалих громад; машини швидкої допомоги, пожежні машини, машини та засоби для гуманітарного розмінування, тимчасове житло, теплі ковдри, матраци, спальники та інші потрібні речі для подолання гуманітарної кризи. Кризи, яка вже триває рік безперервно, і ще невідомо коли вона закінчиться. Хоч ми і щиро віримо в Перемогу світла над темрявою вже цього року. Але наразі війна набирає обертів, з кожним днем зростає загальна кількість поранених, з ампутованими кінцівками, переселенців та біженців, в тому числі дітей, тих чиє житло вщент зруйновано і втрачено все, що наживалося роками, і тепер треба починати життя заново; десятки тисяч родин втратили назавжди своїх рідних та близьких; діти та дорослі набули страху та інших психологічних наслідків; честь багатьох дівчат та жінок згвалтовано…; 140 тисяч квадратних кілометрів полів, лісів, водойм сплюндровані вибухонебезпечними предметами…
Ця чесна й креативна розмова була й про те, як ефективно нам всім за підтримки Ротарійців світу продовжувати долати гуманітарну кризу, надавати необхідну допомогу, як відбудовувати зруйновані міста, містечка та села. Дякуємо вам, наші надійні Ротарійські друзі!!! Слава Україні! Слава Ротарі!
✅Губернатор Дистрикту 2232, Віталій Лесько Віталій Лесько:
🔸Чи бувало у вас таке, коли засинаючи ввечері ви пишаєтесь тим, що з вами відбулося протягом дня?
Минулої суботи саме так було зі мною.
Рік тому розпочалася цей абсолютний “сюрреалізм” який, як всім здавалося не може тривати більше тижня. Сирени, вибухи, жах. Та це триває вже рік.
На онлайн події – “З Україною в серці” ми зібрали всіх іноземних друзів-ротарійців, які з першого дня допомагали нам рятувати людей, підтримувати військових, захищати нашу Україну.
Неможливо передати емоції, які мене переповнюють. Успішні, поважного віку люди із понад як 30 країн з різних куточків світу приєдналися до нас. Пригадали перші дні шоку та жаху. Захист Харкова і Києва, облогу Чернігова. Все ці жахи наші закордонні друзі переживали разом із нами.
4 годинний марафон із стабільною кількістю учасників, який сягав за 100 осіб. Хтось плакав, хтось сумував, але в результаті всі ми пишаємося тим, чого нам вдалося досягти. Допомога рахується десятками мільйонів доларів. Волонтерські години ротарійців на наши складах, гуманітарних хабах, за кермом та в окопах облікувати неможливо.
Ротарі та ротарійці то велика сила. Дякую всім і кожному донору, волонтеру, водію, захиснику. Разом ми витримали найважче. Лишилося одне – Перемога!🔸
🇺🇦Україна єднає світ!
💙💛Ротарі єднає світ!
🇺🇦💛💙Ротарі рятує Україну!
Запис онлайн-заходу можна переглянути за посиланням: https://us02web.zoom.us/…/0HLIdk6KCKrCXkwC4PAXOSyaEqSrQ…
Passcode: %2BrJ2#N
 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x