Дівчаток на Дніпрі героїчно рятували школяр і пожежники (ВІДЕО)

Дівчаток на Дніпрі героїчно рятували школяр і пожежники (ВІДЕО)

Учора Черкаси сколихнула подія – двоє школярок провалилися під лід. На щастя, доля подарувала їм відважних рятівників. Як повідомив речник Управління ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко, першу дівчинку врятував учень школи №21, який став очевидцем події. Другу дівчинку витягали з-під криги вже професійні рятувальники.

13-річного хлопчика, який кинувся першим на порятунок, звуть Богдан Волик. Іншу дівчинку, вже ледь притомну, рятували надзвичайники, які прибули на виклик.

Як повідомив Костянтин Проценко, першим у воду кинувся старший пожежний Сергій Тимчук, проте, пробивши у кризі половину відстані, у рятувальника через холод та судоми почали відмовляти ноги.

Помітивши, що чоловік зупинився і став завалюватися набік, до нього на допомогу кинулися двоє офіцерів – старший помічник начальника оперативної зміни Олександр Запрягайло та його помічник Микола Євдокімов. Поки Євдокімов, підтримуючи товариша, допомогав Тимчуку повернутися на берег, Олександр Запрягайло продовжив бити власними тілом кригу на шляху до дівчинки, яка вже ледве трималася побілілими пальцями за кригу.

Останні метри, втративши під ногами дно, підполковнику довелося долати вже плавом. Діставшись до дівчинки, Олександр зумів підхопити її і одягнути на неї рятувальне коло. Витративши на це останні сили, він зумів лише крикнути у бік берега «витягайте».

За мить рятувальника разом із виснаженою дівчиною, яка втратила свідомість, за заздалегідь прив’язану мотузку витягли на берег.

Після того, як «швидка» забрала дівчат, рятувальників почало «відпускати» адреналінове напруження. Намоклих учасників рятувальної операції за медичними показниками було знято з чергування. Усі вони відмовилися від госпіталізації і поїхали по домівках, розраховуючи на допомогу рідних стін.

«Схоже, Святий Миколай, попри безглузду поведінку дітей, вирішив не залишати дівчат без подарунку. У якості якого він підготував дівчатам аж двох рятувальників, Олександра Миколайовича Запрягайла та Миколу Миколайовича Євдокімова», – зазначив Костянтин Проценко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x