Лісогосподарники Черкащини планують цьогоріч продати 500 тисяч ялинок

Лісогосподарники Черкащини планують цьогоріч продати 500 тисяч ялинок

В Україні розпочалася щорічна «ялинкова кампанія», в рамках якої державні лісогосподарські підприємства приступили до заготівлі новорічних дерев і охорони шпилькових насаджень. Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

До Нового року підприємства мають намір заготовити і реалізувати новорічних ялинок в обсязі 500 тисяч.

Голова Держлісагентства Василь Кузьович розповів, що головні атрибути новорічних свят були вирощені підприємствами галузі на спеціально відведених для цього плантаціях.

– Це міф, що нібито купуючи пластикову ялинку ти зберігаєш дерево. Ліс – відновлювальний ресурс і ялинки, які вирощуються на спеціальних плантаціях, роблять свій внесок в очищення повітря і його насичення киснем. Що таке пластикова штучна ялинка? Це нафтова свердловина, це труба через ліси і поля, це хімзавод, недалеко від якогось міста. І навіть якщо пластикову ялинку ви купуєте рідко, ви все ж підтримуєте не ліс, а хімічну промисловість, яка знищує навколишнє середовище. Звідси простий висновок. Любиш ліс і природу – купуй живу ялинку, – каже голова Держлісагентства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x