Верховна Рада відтермінувала запровадження касових апаратів для ФОПів

Верховна Рада відтермінувала запровадження касових апаратів для ФОПів

Верховна Рада відтермінувала запровадження касових апаратів для ФОПів. Народні депутати підтримали відповідний законопроєкт № 4439-Д. Рішення ухвалили під час засідання парламенту 1 грудня. Про це йдеться на офіційному вебпорталі парламенту України.

За документ проголосували 319 народних депутатів. Цей закон відтермінували до 1 січня 2022 року, в якому йдеться про обов’язкове застосування РРО (ПРРО) для ФОП, які є платниками єдиного податку другої, третьої та четвертої груп.

У документі окреслені граничні обсяги доходів різних груп ФОПів відповідно до встановлених законом розмірів мінімальної заробітної плати.

Зокрема, відповідно до законопроєкту скасовуються штрафні санкції за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, яка зазначена в денному звіті РРО, і за відсутність попереднього програмування товарів в РРО.

Також ухвалений закон виключає норми щодо компенсації покупцям (споживачам) згідно зі скаргами про порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми штрафних санкцій, застосованих до бізнесу. Йдеться про так званий кешбек.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x