На Черкащині людям з інвалідністю надають послуги в 44 спеціалізованих закладах

На Черкащині людям з інвалідністю надають послуги в 44 спеціалізованих закладах

Понад 92 тисячі черкащан мають інвалідність. Зокрема, 6060 осіб з інвалідністю внаслідок війни, 6402 – внаслідок аварії на ЧАЕС, 1507 – дітей з інвалідністю та 78206 – від загального захворювання. Загалом, це – 8% від усіх мешканців області. Про це зазначив директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало.

– Соціальний захист осіб з інвалідністю передбачає належне пенсійне забезпечення, нарахування компенсаційних та державних допомог, отримання пільг та відповідних соціальних послуг, санаторно-курортного лікування, забезпеченні технічними та іншими засобами реабілітації, автотранспортом, – зазначив Чикало.

Він додав, що в області фахівці здійснюють цю роботу, аби якомога якісніше підтримати людей з інвалідністю.

–  У нас діє комплексна програма «Турбота» на 2014 – 2020 роки. Вона розроблена задля посилення уваги суспільства до потреб ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю, одиноких непрацездатних громадян та інших соціально вразливих верств населення, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, забезпечення належного їх соціального захисту. Її виконання здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів. На виконання програми з обласного бюджету у січні-листопаді 2020 року витратили 17,6 млн грн, а також вже розробили проект комплексної програми «Турбота» на 2021 – 2027 роки, – сказав Руслан Чикало.

Директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало поінформував, що загалом соціальні послуги громадянам з інвалідністю надають в 26 територіальних центрах соціального обслуговування та 18 Центрах надання соціальних послуг.

– Фахівці структур зарахували до обліку майже 57,5 тис. осіб. У 14 інтернатних установах сфери соціального захисту, які розраховані на 2300 ліжко-місць, перебуває 2194 одиноких непрацездатних громадян та осіб з інвалідністю.

Зокрема, цього року особи з інвалідністю отримали три автомобілі, як гуманітарну допомогу.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x