Жителя Черкащини засудили заочно за терористичну діяльність

Жителя Черкащини засудили заочно за терористичну діяльність

Прокуратура області спільно з Управлінням Служби безпеки України в Черкаській області викрила незаконну діяльність громадянина України, який, перебуваючи в статусі особи, яка переміщена з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, з лютого 2015 року здійснював військове командування «взводом» та проводив військову підготовку бойовиків для подальшої участі в збройному опорі правоохоронним органам та Збройним Силам України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Підсудний обіймав посаду офіцера в одному зі структурних підрозділів «збройних сил» терористичної організації «Луганська народна республіка»

У зв’язку з тим, що вказана особа переховувалася від слідства на тимчасово окупованій території України, у липні поточного року її оголосили у всеукраїнський розшук і надано судом дозвіл на його затримання та привід для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Соснівський районний суд м. Черкаси задовольнив клопотання прокуратури Черкаської області та надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування.

У вівторок 27 грудня одним із районних судів Луганської області за результатами спеціального судового провадження жителя м. Черкаси, який обвинувачується у співпраці з терористами «Луганська народна республіка», визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи організації) Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x