Мінімальний страховий внесок – 704 гривні незалежно від доходу

Мінімальний страховий внесок – 704 гривні незалежно від доходу

З 1 січня 2017 року набрав чинності Закон України від 06.12.2016 №1774-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Державної податкової інспекції у м. Черкаси.

Відповідно до нових норм з 01.01.2017 фізичні особи – підприємці, на загальній системі оподаткування; особи, які провадять незалежну професійну діяльність, а також ФОП – платники єдиного податку другої та третьої груп визначають суму єдиного внеску у розмірі не менше мінімального страхового внеску на місяць, тобто 704 гривні на місяць (3 200 грн. х 22% = 704 грн., де 3200 – мінімальна зарплата, 22 % – ставка єдиного внеску), та зобов’язані її сплатити незалежно від того, отримували вони цього місяця дохід чи ні.

Перша група спрощенців повинні сплачувати половину мінімального страхового внеску, тобто 352 гривні на місяць. При цьому до страхового стажу для нарахування пенсій такі місяці будуть враховуватися пропорційно сплаченому ЄСВ.

Звільняються від сплати єдиного внеску фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, та фізичні особи – підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Зазначена норма не застосовується до осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x