Сергій Пасічник: «Я би хотів усім побажати не витрачати час на дурниці і пусті речі»

Сергій Пасічник: «Я би хотів усім побажати не витрачати час на дурниці і пусті речі»

На порозі — новий 2021 рік. Чим же запам’ятався непростий 2020-й і які сподівання покладаємо на найближчий час? «Нова Доба» розпочинає передсвятковий проєкт, аби підбити підсумки року разом із відомими черкасцями.

Сергій Пасічник — про політ до МКС приватного пілотованого космічного корабля «Dragon 2», спільні моменти з родиною та та пошуку щастя в дрібницях.

— Назвіть три головні події 2020 року.

— Найголовніша подія відповідно до масштабу та впливу на життя — це однозначно виникнення та поширення коронавірусної інфекції, а також початок пандемії, яку спричинила ця хвороба. Друга, або точніше два інші інциденти — масові пожежі в Австралії і велике загоряння в Чорнобильській зоні на початку року. На мою думку, це такі тривожні дзвіночки людям від довкілля, які сигналізують про глобальні кліматичні проблеми і перевищення антропогенного пресингу на планету. І третя, за номером, але не факт, що за наслідками — це перший в історії політ до МКС приватного пілотованого космічного корабля «Dragon 2», запущеного компанією Ілона Маска. Я вважаю, що це своєрідний символ того, як окремі люди чи корпорації вже можуть глобальніше впливати на життя, ніж окремі держави.

— Які найпозитивніші спогади цього року?

  Найпозитивніший спогад в умовах стресового року — це можливість побути разом з родиною, переосмислити певні цінності, побути на природі, поїхати подалі від цивілізації, половити рибу, назбирати грибів або й просто «вполювати» кілька цікавих фотокадрів.

— Що було найнеприємнішим у році, що минає?

Якщо говорити більш загально, то дуже неприємним було обмеження свободи, зокрема, пересування і спілкування. Карантин у різні способи перекреслив багато планів і можливостей. З іншого боку, неприємно було втрачати людей — на якийсь час і назавжди, близьких і не дуже. Це, звісно, і кожна втрата української армії на фронті, і шанований мною університетський викладач Михайло Верховський, і такі відомі люди, як Мирослав Скорик, Борис Патон, Дієго Марадона чи Кім Кі Дук.

— Що Ви хотіли б побажати друзям, рідним та колегам на Новий рік?

— Я би хотів усім побажати не витрачати час на дурниці і пусті речі. Адже є моменти, які не повернеш. Спілкуйтеся з людьми, яких ви любите, насолоджуйтеся життям, отримуйте враження від зустрічей, подорожей, прочитання книг, перегляду фільмів чи прослуховування музики. Радійте можливості ходити, дихати, бачити, відчувати запахи чи зрештою просто жити. Це речі, які часто сприймаються як щось буденне, але можуть зникнути за одну мить.

— Чи загадуєте Ви бажання в новорічну ніч і чи здійснювались вони?

— Я не загадую якихось спеціальних бажань. Скоріше це можуть бути побажання за новорічним столом про щось хороше. Зазвичай, усе здійснюється. Головне щиро просити.

— Який найбільш пам’ятний подарунок Ви отримували, чи хотіли б отримати?

­— Кожен презент, який подарований з любов’ю, є пам’ятним і важливим. Це може бути власноруч зроблена вітальна листівка, солодощі чи книжка. Головне ж не що, а хто подарував.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x