Черкаські депутати спрямували понад 20 мільйонів гривень на будівництво садочка

Черкаські депутати спрямували понад 20 мільйонів гривень на будівництво садочка

20,9 мільйонів гривень спрямують із міського бюджету на будівництво дитячого садочка в районі «Митниця». Відповідне рішення ухвалили на позачерговій сесії Черкаської міської ради 5 лютого. Про це повідомляє “Нова Доба”. 

Дошкільний навчальний заклад збудуть у межах програми «Велике будівництво» по вулиці Героїв Дніпра, 87. Із державного бюджету на реалізацію передбачили майже 79 млн грн. Зокрема, садочок вміщуватиме 300 дошкільнят і матиме сучасну інфраструктуру.

Попередні розрахунки щодо кошторису об’єкту провели у 2018 році. Відповідно до цього будівництво дошкільного закладу мало коштувати близько 80 мільйонів гривень, однак нині вартість закладу становить майже 100 мільйонів.

Під час виступу голова фракції «Європейська солідарність» Сергій Кудактін зазначив, що у 2018 році кошторис проєкту становив 40 млн грн, а нині збільшився у 2,5 рази.

– Ми ризикуємо, що в нас буде довгобуд, «валіза без ручки». У зазначені строки облрада не встигне завершити будівництво. Якщо держава хоче нам подарувати садочок, то має давати більше співфінансування. Я пропоную спрямувати на садочок п’ять мільйонів гривень. Якщо потрібно буде його дофінансувати, то зробимо це. Цьогоріч бюджет не в тому стані, щоб спрямувати 21 мільйон», – зауважив Кудактін.

Натомість очільник Департаменту архітектури та містобудування Артур Савін сказав, що з місцевого бюджету необхідно виділити всі 20,9 мільйонів гривень.

– Підрядник має завдання – побудувати об’єкт у найкоротші терміни. Тож нині потрібно розрахуватися з проєктантом, який виконав проєктно-кошторисну документацію, що коштує трішки менше 900 тисяч гривень. Це потрібно зробити зараз, аби передати на баланс облради. Там усі суми передбачені і віддати ми їх маємо без боргів. Відповідно до цього варто виплатити усі 20 мільйонів гривень», – сказав Савін.

Насамкінець депутати проголосували за внесення змін до бюджету. Отже, на співфінансування дитячого садка виділять майже 21 мільйон гривень.

– Дякую всім депутатам, які своїм голосуванням підтримали можливість втілення цього соціального проєкту в життя, попри жваве обговорення», – зазначив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x