Нова звичка з «Новою Добою»

Нова звичка з «Новою Добою»

Ви напевно помітили, що лляне насіння зараз буквально всюди: його додають до хліба, каші й смузі-боули. І це не даремно – таке насіння містить дуже багато корисних речовин. Якщо ви ще не оцінили переваги цього суперфуду, ми розповімо, чому варто негайно додати його до свого меню.

 

Яке буває насіння льону

Лляне насіння буває двох видів – темно-коричневе і золоте. Відрізняються воно лише за смаком: перше трохи гірчить, а в іншого смак м’якший. Вираженого запаху ні насіння льону, ні лляна олія не мають – лише легкий приємний аромат.

 

Користь насіння льону

Насіння льону – цінне джерело ненасичених жирних кислот омега-3, тому його радять вживати при високому рівні холестерину і для виведення «поганих» жирів із організму. У ньому міститься білок, незамінні амінокислоти і вітаміни майже всієї групи В.

У продукті багато рослинного кальцію, який повністю засвоюється організмом. Ще суперфуд містить велику кількість цинку, що особливо актуально для чоловіків, адже дефіцит цього макроелементу впливає на статеву функцію. Насіння льону містить й антиоксиданти, через що є чудовим засобом для профілактики онкології.

При регулярному застосуванні поліпшується робота кишечнику і нормалізується травлення. А завдяки речовині лігніну продукт виводить із організму токсини і дозволяє безболісно скинути кілька зайвих кілограмів.

 

Як правильно вживати насіння льону

Добова доза насіння льону в профілактичних цілях – 30−40 г. Воно – універсальний продукт, який можна поєднувати з усім. Єдине, не варто піддавати продукт термообробці. Висока температура нейтралізує корисні речовини, хоча ефект «обгортування» шлунково-кишкового тракту і залишається.

  • Посипайте цілим або меленим лляним насінням пластівці, вівсянку, йогурти, кефір, сир, салати або бутерброди.
  • Насіння льону – відмінний замінник яєць у випічці. Лише одна столова ложка лляного борошна, змішана з трьома столовими ложками води, дорівнює одному курячому яйцю.
  • Додавайте насіння в блендер, коли готуєте смузі. Завдяки високому вмісту клітковини і корисних жирів почуття ситості триватиме довше.
  • Купуйте готові продукти з насіння льону: пластівці, хліб і крекери.

 

Щоранку натщесерце, з’їдайте 1 столову ложку лляного насіння. Ретельно розжовуючи і запиваючи склянкою теплої води. Через пів години можна їсти.

 

Що це дасть?

Це чудово очищає організм. Завдяки цьому шкіра стане більш рівною і свіжою. Буде спостерігатися невелике, але здорове схуднення. Так само, насіння льону зміцнює волосся і нігті.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x