Для запуску аеропорту «Черкаси» потрібно 20 мільйонів, – Скічко

Для запуску аеропорту «Черкаси» потрібно 20 мільйонів, – Скічко

Учора в аеропорту «Черкаси» відбулася нарада за участі всіх, від кого залежить його запуск. Про це на своїй сторінці у фейсбуці пише голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

Увагу до аеропорту останніми днями привернув допис депутата обласної ради Олега Петренка, який повідомив про ліквідацію диспетчерської служби. згодом він повідомив, що на летовищі мають зібратися всі відповідальні люди, щоб обговорити нинішню ситуацію.

На нараду в аеропорт з’їхалися представники обласної ради, керівник «Украероруху» Андрій Ярмак, представник «Державіаслужби» Григорій Голодняк, голова постійної комісії з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Черкаської облради Олег Петренко, директор КП «Аеропорт «Черкаси» Черкаської обласної ради» Іван Далібожак, голова Державного агентства інфраструктурних проектів України Кирило Хом’яков, начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, директори та начальники управління всіх профільних департаментів в ОДА.

Олег Петренко висловив захоплення оперативністю керівництва облдержадміністрації, що за один день зібрало на нараду всіх підрядників, проєктантів, сертифікантів, керівників «Аероруху» і представників всіх державних органів.

– Ті, хто не прибув із Києва, долучилися до обговорення в Zoom. Чудова модерація від Олександра Скічка дозволила отримати дорожню мапу з розумінням кому, коли і куди бігти, щоб відкриття повітрчних воріт міста стало реальністю, – зазначив Олег Петренко.

Такого рівня наради, з залученням широкого кола спеціалістів, за словами Скічка, давно не було.

– Питання з уведенням в експлуатацію та сертифікацією аеропорту можна вирішити вже цього року. Проте це не означатиме повноцінного запуску та роботи аеропорту в Черкасах, бо ще є борги за ПДВ, Пенсійному фонду, земельному податку. Для запуску пасажирських перевезень необхідна купівля додаткового обладнання, а це значні кошти – до 20 млн. Більше того, все одно аеропорт зможе працювати зі значними обмеженнями. А для того, щоб аеропорт приймав літаки класу Boeing, потрібна реконструкція «руліжки», світлосигнальної системи та перону – це ще не один мільйон гривень, – пояснює олександр Скічко.

Наступного тижня очільник ОДА пообіцяв організувати прес-брифінг щодо подальших кроків у відновленні роботи аеропорту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x