У неділю й понеділок дощі на Черкащині припиняться

У неділю й понеділок дощі на Черкащині припиняться

Весна на Черкащині змінила образ. Після переважно сухої та помірно теплої погоди вона накинула щільну хмарну та дощову «вуаль». Причина – вплив системи південних циклонів. Довгоочікувані дощі охопили Черкащину і їх вплив збережеться ще добу. Про це інформують у Черкаському гідрометцентрі.

 

У неділю та понеділок (18−19 квітня) дощі «візьмуть тайм аут». Температура вночі +1..+6º, на поверхні ґрунту місцями можливі заморозки, вдень +11..+16º.

Добре насичений вологою, температурно-контрастний циклон 20−21 квітня, зумовить «серйозні» дощі, подекуди з грозами у супроводі рвучкого вітру та значного коливання атмосферного тиску. Температура повітря: вночі +2..+7º, вдень +7..+12º. Нестійка, помірно-тепла з невеликими короткочасними дощами погода зберігатиметься 22−24 квітня.

 

За спостереженнями агрометеорологів області, стан посівів озимої пшениці на полях області утримується добрий та відмінний. Нових фаз розвитку не спостерігається, рослини продовжують кущитися та розвивати вторинну кореневу систему. У більшості плодових культур спостерігається фаза розпускання бруньок на 6−11 добу після набухання, у гороху на 4-6 добу після сівби відмічається проростання насіння.

 

Приходу справжнього весняного тепла поки що, перешкоджає безперервне підкачування холодних повітряних мас з арктичного басейну.

Але все ж в останню п’ятиденку квітня очікуємо підвищення температури до +20º.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x