“«Азот» незаконно прокладає газопровід до державної магістралі. Прошу правоохоронців відреагувати”, − Радуцький

“«Азот» незаконно прокладає газопровід до державної магістралі. Прошу правоохоронців відреагувати”, − Радуцький

Правління АТ “Черкасигаз” отримало листа від київської фірми “Спеціалізоване монтажне управління”, у якому йдеться про намір здійснити улаштування перетину газопроводу, начебто відповідно до проектної документації. Натомість “Черкасигаз” повідомляє, що жодних дозволів на проведення таких робіт не надавали.

Нагадаємо, ПрАТ “Азот” узялося за прокладання газопроводу в Черкасах, імовірно, для зменшення видатків підприємства і відмови від сплати тарифу “Черкасигаз”.

У листі ПАТ “Спеціалізоване монтажне управління” від 21 травня йдеться про те, що 27 травня ця підрядна організація збирається “виконувати роботи з улаштування перетину існуючого газопроводу низького тиску згідно з проектною документацією, що належить АТ “Черкасигаз” і у звязку з цим викликає представника “Черкасигаз” для присутності при виконанні робіт.

У відповіді на цей лист як голова правління Іван Стойков зазначає, що на сьогодні АТ “Черкасигаз” “не погодило проектне рішення щодо перетину газопроводом-відводом газорозподільних мереж, що належать державі”, про що підряднику було повідомлено неодноразово.

У листі Стойков зазначає, що проведення таких робіт “Спеціалізованим монтажним управлінням” порушує вимоги чинного законодавства.

Як зазначив у коментарі “Новій Добі” депутат Черкаської обласної ради Олександр Радуцький, цю підрядну організацію для виконання робіт найняв пан Скляров. Підрядник же маніпулює проектними документами.

− ПрАТ “Азот” у незаконний спосіб прокладає 7 кілометрів траси до державної магістралі і хоче відмовитися від оплати “Черкасигаз” за транспортування газу. Законно вони не можуть отримати документи, тому підробили їх. “Черкасигаз” про це особисто повідомляє. Підрядник не має жодного права на виконання таких робіт без погодження з “Черкасигаз”. Тому зараз ми маємо звернутися до правоохоронних органів, щоб вони відреагували на можливий злочин, що може відбутися в Черкасах за адресою: ПрАТ “АЗОТ”, вул. Героїв Холодного Яру, 72.

“Нова Доба” зверталася за коментарем до міської влади щодо цієї ситуації. Як повідомив заступник міського голови Віктор Беззубенко, дії ПрАТ «Азот» щодо будівництва газопроводу-відводу є законними.

На думку ж Олександра Радуцького, міська рада не розібралася належним чином у цій ситуації, адже в листі “Черкасигаз” чітко вказано, що жодних дозволів і погоджень на виконання робіт вони не надавали. Відповідно проект, за яким виконують ці роботи, є підробкою.

− Нагадую, що ці дії призведуть до збільшення тарифу за транспортування газу для населення Черкаської області втричі. Тому я, як депутат обласної ради, звертаюсь до правоохоронних органів для вирішення цієї проблеми, − заявив депутат.

Мотивація “Азоту”, на думку Радуцького, − чистий бізнес. Мовляв, підприємство хоче зменшити свої видатки, але робить це в незаконний спосіб і за рахунок жителів Черкащини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x