Нове відділення екстреної медичної допомоги незабаром презентують у черкаській лікарні

Нове відділення екстреної медичної допомоги незабаром презентують у черкаській лікарні

Уже зовсім скоро свої двері для пацієнтів відкриє нове відділення екстреної медичної допомоги у КНП «Третя Черкаська міська лікарня ШМД». Тут будівельні роботи вже на фінішній прямій. Про це інформують у Черкаській міській раді.

 

«В умовах децентралізації КНП «Третя Черкаська міська лікарня ШМД» буде виконувати функції лікарні інтенсивного лікування (відповідно до медичної реформи – Черкаський госпітальний округ). Саме тому важливо було зробити реконструкцію приймального відділення з добудовою відділення екстреної медичної допомоги. Це допоможе забезпечити сучасні вимоги чинного законодавства щодо надання екстреної допомоги. Раніше відділення мало досить обмежені можливості. Тепер же, потрапляючи у лікарню, людина одразу буде опинятися в гарних умовах та відчувати, що тут про неї дбають – це вже половина успіху лікування», – говорить заступник директора 3-ої лікарні Віталій Григор’єв.

 

 

У Третій міській лікарні розширили приймальне відділення, утеплили зовнішні стіни і покрівлю, замінили вікна на металопластикові зі склопакетами, виконали мережу освітлення. Додатково тут створять 12 ліжко-місць. У оновленому відділенні працюватиме 5 лікарів.

 

Загальна вартість проекту становить 7,6 млн грн. Нагадаємо, що реконструкція цього відділення відбулася в межах президентської програми «Велике будівництво».

 

Як розповідає заступниця голови Черкаської обласної адміністрації Лариса Кошова, черкаська лікарня стала однією із восьми в області, де оновили та оснастили сучасним обладнанням відділення екстреної медичної допомоги завдяки співфінансуванню із державного бюджету.

 

«Для повноцінної роботи відділення вже   закуплене й нове обладнання. Це електрокардіограф, кисневі концентратори, монітори пацієнта, апарат ШВЛ, апарат УЗД, – прокоментувала посадовиця. – Створенням ось таких відділень ми хочемо мінімізувати стрес пацієнта від перебування в лікарні, усі пацієнти можуть розраховувати на захист та відновлення свого здоров’я».

 

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко підкреслює:

 

«Поява такого відділення у форматі екстреної медичної допомоги – це крок уперед до європейської медицини. І сьогодні наше завдання в цей непростий час – оберігати та лікувати черкасців, створювати для цього сучасні умови. Якісна медицина в Черкасах – одна зі стратегічних цілей в роботі моєї команди. Життя та здоров’я наших жителів – найважливіше!».

 

У нових умовах відділення екстреної медичної допомоги працюватиме в екстреному цілодобовому режимі 24/7.

 

 

Як додає завідувач відділенням екстреної медичної допомоги Микита Савельєв, пацієнти в невідкладних станах будуть доставлятися безпосередньо до відділення, перебуватимуть до доби на діагностичних ліжках, де буде проведений весь спектр обстежень, надана невідкладна допомога і відправка у профільне відділення після встановлення остаточного діагнозу.

 

«Тут можна буде проводити УЗД-дослідження, фібро-гастроскопію, моніторинг життєвих функцій і стабілізацію життєвих показників. Раніше пацієнти перебували в коридорі, очікували, поки їх оглянуть, підійде лікар, а тепер вони будуть знаходитися на комфортних ліжках, де буде проводитися діагностичний процес. Це значно покращить комфорт пацієнта та роботу лікарів і персоналу», – зауважує він.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x