На Черкащині розпочався п’ятий етап вакцинації

На Черкащині розпочався п’ятий етап вакцинації

П’ятий етап вакцинації проти Covid-19 розпочався 21 липня для усіх охочих у Черкаській області, – про це повідомляє кореспондент «Нової Доби».

 

Щодо цього голова Черкаської ОДА Олександр Скічко провів пресбрифінг, на якому зазначив, що відзавтра в області почне діяти ще п’ять центрів вакцинації: у Черкасах, Золотоноші, Звенигородці та Умані.

− У Черкасах завтра запрацює центр вакцинації у Південно-Західному районі для того, щоб жителям із різних районів було зручно діставатися, – сказав Олександр Скічко.

 

 

Наразі на Черкащині працює 98 пунктів щеплення, 25 мобільних бригад та 23 центри вакцинації. Зробити щеплення можна в найближчому центрі чи пункті вакцинації. На сьогодні імунізацію проводять чотирма вакцинами: CoronaVac, Moderna,  Pfizer, AstraZeneca.

 

 

П’ятий етап вакцинації полягає у тому, що зробити щеплення проти Covid-19 може кожен повнолітній громадянин України, незалежно від групи професійного та медичного ризику. Проте перевагу надають вразливим групам населення, зокрема людям віком старше 60-ти років та тим, хто має супутні захворювання.

− Від сьогодні немає жодних обмежень щодо вакцинації. Щеплюємо абсолютно усіх охочих, переходимо до більш масової вакцинації. Наше завдання – здобути колективний імунітет, аби захиститися від зараження, – зазначив голова Черкаської ОДА.

 

 

Нині в регіоні проведено більше ніж 140 тисяч щеплень від коронавірусу. Вакциновано понад 77 % лікарів та 50 % освітян.

− Зробити на сьогоднішній день це дуже просто. Не потрібно записуватися, не потрібно зв’язуватися із сімейним лікарем, берете паспорт, приходите у центр вакцинації і щеплюєтеся. Більше того, у нас працюють мобільні бригади, які їздять на організовані колективи. Роботодавці, які мають у колективі більше 50 охочих вакцинуватися, можуть записатися у контактному центрі, тоді мобільна бригада виїздить до вас і проводить щеплення на місці, – розповів Олександр Скічко.

За словами керівника Центру вакцинації Владислава Свириденка, в ТРЦ «Любава» щеплюють на вибір двома вакцинами: CoronaVac та Moderna.

 

 

− Потрібно вакцинуватися, щоб зменшити ризик зараження. Цього року школярі та студенти навчалися дистанційно, наступного, думаю, вже повернемося до очного навчання, тому я зробив щеплення, щоб не боятися захворіти і мати можливість бути соціально активним. Усе пройшло дуже швидко, комфортно, мені все сподобалося, почуваюся добре, – поділився враженнями після вакцинації студент Андрій Іванов.

Заступниця голови Черкаської ОДА Лариса Кошова додала:

− Центри вакцинації працюють щоденно відповідно до їхнього графіку роботи. Центр розташований у «Любаві» працює з 11:00 до 18:00. Інші центри щеплення у переважній більшості працюють із 9:00 до 16:00.

 

 

Анастасія Бут

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

2 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Vasul

Boże już mamy dojść tego koronavirusu, dobrze że chociaż te szczepienia robią, i dzięki bardzo waszym dziennikarzam że tak fajnie piszą, najbardziej podobają się te artykuły Anastazji But, teksty są bardzo konkretnie, bez zdędnych słów, fajnie i tyle, dzięki jeszcze raz , jesteście najlepsi!

Павло

Який чудовий матеріал! Анастасія просто молодець!

2
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x