«Уманьавтодор» ремонтуватиме дорогу Київ-Одеса

«Уманьавтодор» ремонтуватиме дорогу Київ-Одеса

Служба автомобільних доріг у Черкаській області уклала 13 лютого цього року три угоди з ПАТ «Уманьавтодор» на виконання поточного середнього ремонту ділянок автодороги державного значення Київ-Одеса. Загальна вартість послуг становить 120,3 млн грн. Востаннє ці ділянки ремонтували 10 років тому. Варто зазначити, що рух транспорту тут дуже інтенсивний, влітку сягає до 46 тисяч автомобілів на добу.

Про це інформує служби автомобільних доріг у Черкаській області.

Так, ПАТ «Уманьавтодор» відремонтує 12 км автодороги. Зокрема, на ділянках км 183+977 – км 188+100 (51,4 млн грн), км 188+100 км 192+400 (40 млн грн), км 192+400-км 195+200 (28,7 млн грн). Процедура закупівлі послуг проведена за основною (конкурентною) процедурою – «відкриті торги». Оголошення про закупівлю фактично було розміщене більше, ніж за місяць до розкриття пропозицій у «Віснику державних закупівель» та в міжнародному виданні «Announcer of the public purchasing».

– Оскільки ПАТ «Уманьавтодор» запропонувало свої послуги за нижчою вартістю, довшим відтермінуванням оплати, підприємство й було визначено переможцем процедури закупівлі, – коментує юрисконсульт Служби автомобільних доріг у Черкаській області Олена Кучеренко. – Зазвичай пропозиції в подібних процедурах подають два–три учасники. Найбільше їх було п’ять.

– З метою отримання учасниками процедури закупівлі найбільш повної інформації про обсяги робіт, замовник передбачив у документації конкурсних торгів можливість, за відповідним запитом, отримання проектно-кошторисної документації в повному обсязі, – додає Олена Кучеренко. Фахівці пояснюють, що вартість ремонту кілометра міжнародної дороги коштує від 10 до 12 млн грн тому, що проїжджа частина дуже широка – 18,5 м.

Перед виготовленням проектно-кошторисної документації Державний науково-дослідний інститут ім. М. Шульгіна провів відповідні дослідження. За їх результатами, з метою раціонального використання коштів і збереження існуючої мережі доріг, що є пріоритетом Укравтодору в період обмеженого фінансування галузі, на ділянках Київ-Одеса вирішили виконати поточний середній ремонт. Проте за міжремонтними термінами ці ділянки потребують капітального ремонту, але вартість одного кілометра доріг в такому разі сягне більше 20 млн грн. Поточний середній ремонт виконають з укладанням шару ЩМА, який прослужить від 3 (за гарантією) до 5 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x