Олімпійський урок провели в Черкасах

Олімпійський урок провели в Черкасах

Олімпійський урок провели на черкаському центральному стадіоні нещодавно. Про це повідомляє пресслужба ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

Захід відбувся у вісімнадцяте. Студенти та викладачі Черкаського національного університету зібралися на спортивне свято. Ректор закладу вищої освіти Олександр Черевко привітав усіх учасників та зауважив, що підвищення фізичної активності в молодіжному середовищі є пріоритетом Черкаського національного університету.

–За спортивними показниками ЧНУ є лідером на Черкащині та входить у десятку кращих закладів вищої освіти України. Тут навчалися і професійно відбулися  олімпійський чемпіон Андрій Хіміч, призери Олімпійських ігор та Паралімпійських ігор, а також призери Дефлімпійських ігор. Вагомі спортивні досягнення наших студентів — це яскраве підтвердження статусу фізичної культури і спорту на Черкащині, а головне — це добрий приклад для першокурсників, — зауважив Черевко.

Долучилися до університетської громади представники Національного олімпійського комітету України в Черкаській області. Срібний призер Олімпійських ігор у Сеулі 1988 року, кількаразовий чемпіон світу Олександр Мотузенко зауважив,  що в кожному навчально-науковому підрозділі ЧНУ є спортивні лідери, на яких можна рівнятися, і побажав першокурсникам сил для примноження слави університету.

Шестиразовий чемпіон XVI літніх Паралімпійських ігор, Герой України Віктор Смірнов привітав учасників та додав, що спортивне життя ЧНУ — дуже різноманітне й успішне.

— Закликаю продовжувати вас цю традицію і розвивати спортивну сферу. Ставте цілі, досягайте їх і будьте кращими, – сказав Смірнов.

Голова  відділення НОК України в Черкаській області Андрій Більда наголосив на «історичній зміні» гасла Олімпійських ігор («Швидше, вище, сильніше!») напередодні змагань у Токіо на «Швидше, вище, сильніше разом!».

— Ми разом вшановуємо героїв українського спорту, які все життя присвятили йому. Уявіть, десятиріччями люди тренуються і мотивують себе думкою про перемогу. Тисячі прагнуть перемогти, а здобувають призові місця одиниці. І зараз вони знаходяться тут. Низький уклін переможцям і тим, хто їх підготував, – додав Більда.

Найтитулованіший спортсмен, шестиразовий чемпіон XVI літніх Паралімпійських ігор, багаторазовий рекордсмен світу з плавання, Герой України Віктор Смірнов відвідав ЧНУ та поспілкувався з науковцями університету.

Світлини використані із сайту ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x