На Черкащині лікарка продавала підроблені COVID-сертифікати

На Черкащині лікарка продавала підроблені COVID-сертифікати

Лікарка сімейної медицини спільно зі знайомою пропонували громадянам міжнародний сертифікат про вакцинацію від COVID-19 без проведення щеплення. Про це поінформували в департаменті кіберполіції Національної поліції України.

У месенджерах сімейна лікарка обіцяла виконати послугу за п’ять тисяч гривень. Зокрема, внести дані про нібито проведену вакцинацію до відповідних електронних реєстрів. Однак жінка навмисне робила помилки під час внесення інформації про клієнтів. У результаті довідка не генерувалася в додатку «Дія», натомість вона видавала паперові сертифікати, які завіряла власною печаткою.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки в кабінеті лікарки та помешканнях обох фігуранток. Там вилучили печатки, копії документів та медичних декларацій, банківські картки, мобільні телефони та оформлені COVID-сертифікати. Нині поліцейські встановлюють осіб, які скористалися послугами правопорушниць.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, що оброблюють у комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до позбавлення волі шести років з позбавленням права займатися певною діяльністю до трьох років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x