Черкащина вносить вагомий вклад у виробництво тваринницької продукції України: за обсягом виробництва м’яса займає 2 місце, молока – 8, яєць – 10. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.
За 2016 рік усіма категоріями господарств вироблено 442 тис. т м’яса (у живій вазі), що майже на 3 % більше обсягу 2015 р. Зменшилось виробництво молока на 2 %, яєць – на 16 % і становить відповідно 519 тис. т та 565 млн шт.
Сільськогосподарськими підприємствами надоєно від однієї корови по 6 237 кг молока, що відповідає 5 місцю серед регіонів України. Порівняно з 1 січня 2016 р. в усіх категоріях господарств зменшилась кількість великої рогатої худоби на 5 % (у т. ч. корів – на 6%), свиней – на 3 %, овець та кіз – на 8 %, а птиці зросла на 2 відсотки.