18 мільйонів гривень витратили для закупівлі шкільних автобусів області

18 мільйонів гривень витратили для закупівлі шкільних автобусів області

Десять автобусів передали представникам освітніх закладів територіальних громад області біля Черкаської ОДА 27 жовтня. Про це повідомляє журналістка «Нової Доби».

Передав ключі та сертифікати голова Черкаської ОДА Олександр Скічко. За його словами, цього року школам області передали 22 автобуси. За останні три роки це найбільша кількість.

–Ми сьогодні передаємо 10 автобусів територіальним громадам. 90 % фінансування з державного бюджету, 10 % – місцевого – у межах співфінансування. Загалом 18 мільйонів гривень витратили на купівлю цих автобусів, – зауважив Скічко та додав, що через реформу децентралізації, у багатьох населених пунктах відбувається оптимізація. І без автобусів не можна, адже дітям треба добиратися до шкіл.

Голова Черкаської ОДА зазначив, що планують продовжити програму і наступного року. Також він розповів, що автобуси черкаського виробництва, щоправда, двигуни японські. У такий спосіб держава не лише допомагає школам, але й податки залишаються в області, а також підтримують місцевих підприємців.

Селищна голова Драбова Світлана Орел зауважила, що в громаді налічується близько 16 тисяч населення, а села розташовані одне від одного далеко. Тому шкільний автобус – необхідність.

–Шкільний автобус дуже потрібний для підвозу дітей. Територія самого селища дуже розтягнута. Автобус, який був, підвозив дітей по селищу Драбів. Але коли зараз додається ще один, ми зможемо охопити найближчі села.

Школярка Євгенія Зей розповідає, що хоч недалеко живуть, але потреба в школі існує, адже є діти, яким потрібно якось добиратися до школи.

–Діткам буде легше їхати до школи, адже якщо йтимуть пішки, то можуть замерзнути і захворіти. А от в салоні автобусу тепло і затишно. Ми вже його оцінили. Також ми їздимо інколи на екскурсії. Через карантин поїздок стало менше, але от нещодавно були в зоопарку, музеї. Тому автобус буде корисний і для цього. Також він може посприяти, щоб діти з інших сіл почали навчатися в нашій школі, – додала школярка.

Директорка опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Шрамківка, Золотоніського району Наталя Білоха вдячна за подарований автобус.

–У нас є автобус, але він не власність школи, а просто робить підвіз дітей з певного регіону.  Проте вже застарів. За вимогами часу, тим більше що ми розширюємо межі підвозу дітей, цей подарунок найкращий. У навчальному закладі навчається 382 учня, а підвозу потребують понад 100 осіб. Цей автобус має задовільнить наші потреби. Я дуже вдячна всім, хто причетний до цієї справи, автобус дуже подобається, – додала Білоха.

Підготувала: Дар’я Роженкова

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x