В області на капітальному ремонті доріг привласнили мільйон гривень

В області на капітальному ремонті доріг привласнили мільйон гривень

Служба безпеки України викрила схему розкрадання бюджетних коштів, призначених для капремонту доріг Черкащини. За висновками експертизи, на ремонті дорожнього покриття м. Сміли зловмисникам удалося привласнити мільйон гривень. Як встановило слідство, у 2020 році одне із управлінь Смілянської міськради уклало низку договорів з приватною компанією про проведення заміни дорожнього покриття вулиць міста. За умовами договору вартість робіт становила майже 4 мільйони гривень.

 

 

Для реалізації протиправної схеми керівник приватної компанії вступив у змову з інженером технагляду, який здійснював контроль за якістю та об’ємом виконаних робіт.

 

Саме на основі підписаних спеціалістом технагляду актів виконаних робіт, і було перераховано кошти на рахунки комерсантів. Внесені у документацію відомості про вартість та якість використаних матеріалів виявились недостовірними. Ініційовані СБУ експертизи підтвердили завдання збитків місцевому бюджету на мільйон гривень.

 

 

Наразі інженеру технагляду повідомили про підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Раніше було повідомлено про підозру керівнику комерційної структури за ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Викриття незаконної оборудки проводилося спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом Смілянської окружною прокуратури.

 

 

За інформацією пресслужби УСБУ у Черкаській області

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x