У Черкасах науковці обговорили питання підтримки підприємництва

У Черкасах науковці обговорили питання підтримки підприємництва

Питанням фінансово-економічного та обліково-аналітичного забезпечення підприємницької діяльності була присвячена міжнародна науково-практична конференція у Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту. Подія викликала науковий інтерес у понад 130 учасників. Це науковці з України, Польщі, Болгарії, Грузії, Казахстану й інших країн. Зокрема, до роботи конференції долучився 31 вищий навчальний заклад України. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби СУЕМ.

Відкрила пленарне засідання ректор університету, доктор економічних наук Любов Шпак, наголосивши на актуальності теми конференції та побажавши всім плідної роботи. «Розвиток підприємницької діяльності є основою розвитку економіки держави, тому влада має максимально сприяти цьому», – підкреслила у виступі Любов Олександрівна.

Перший заступник голови Черкаської ОДА, кандидат технічних наук Віталій Коваль зазначив, що потрібно створювати відкриті прозорі механізми взаємодії влади і комерційного сектору нашої економіки. Віталій Володимирович побажав науковцям успішної роботи, а студентам – раціонально скористатися участю у конференції з метою подальших наукових досліджень і підготовки дипломних робіт. Під час пленарного засідання з доповідями виступили представники різних наукових шкіл. Особливу увагу привернула доповідь доктора наук, професора Академії Я. Длугоша в Ченстохові (Польща) Валерія Окуліча-Казаріна, присвячена інноваціям в управлінні філіалом банку, зокрема було запропоновано ідеальну модель директора для забезпечення підприємницької діяльності.Учасники конференції розглянули широкий спектр питань фінансово-економічного та обліково-аналітичного забезпечення підприємницької діяльності, обмінялися досвідом, науковими ідеями й пропозиціями щодо подальших досліджень.

Також у межах конференції та з нагоди днів науки, за традицією навчального закладу, було вручено почесні відзнаки та грошові винагороди обдарованим студентам – cтипендії президента університету, доктора технічних наук Р. А. Аблязова. Відзначили під час конференції і переможців конкурсу імені льотчика-космонавта О. А. Леонова, який є членом Опікунської ради і давнім другом університету. Їх нагороджено почесними медалями та грошовими преміями.

Обговорення наукової проблематики конференції продовжилося на секційних засіданнях. Студенти й аспіранти охоче взяли участь у роботі секцій, представляючи власне бачення проблем розглянутої теми. За результатами конференції видано збірник тез доповідей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x