Для пацієнтки Черкаського онкодиспансеру доставили донорський матеріал із Німеччини

Для пацієнтки Черкаського онкодиспансеру доставили донорський матеріал із Німеччини

Для пацієнтки Черкаського обласного онкологічного диспансеру Еліни, якій першій в Україні зробили трансплантацію кісткового мозку дорослим від неродинного донора, доставили донорський матеріал із Німеччини. Попри відсутність авіасполучення матеріал удалося привезти вчасно з дотриманням необхідних вимог. Про це повідомляють на сторінці онкодиспансеру у фейсбуці.

 

Еліна − перша доросла пацієнтка, якій в Україні виконали неродинну алогенну трансплантацію гемопоетичних клітин. Це відбулось 18 серпня минулого року. Донором був громадянин Німеччини.

 

 

Наступні 275 дні лікарі-гематологи Черкаського онкодиспансеру уважно спостерігали за пацієнткою, дівчина отримувала необхідну профілактичну терапію. Під час обстеження в квітні 2022 року було виявлено певні лабораторні ознаки, які згідно з міжнародними стандартами потребували введення додатково клітин донора. Головна проблема полягала в доступності донора під час війни.

 

 

Завдяки зусиллям очільника Благодійного фонду «Український реєстр донорів кісткового мозку» Романа Куця здійснена кооперація з міжнародним банком донорів у Німеччині. 16 травня у донора в Німеччині повторно зібрали клітини крові й наступного дня о 15:00 Роман Куць із представником фонду доставив потрібні донорські клітини в Черкаський онкодиспансер. О 17:00 Еліні введено першу порцію необхідних ліків.

 

 

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x