Травневі новації для підприємців – платників єдиного податку

Із 8 травня 2017 року, з набранням чинності постанови Кабінету Міністрів України від 16 березня 2017 року №231 підприємці – платники єдиного податку 1, 2 та 3 груп, які продають технічно складні побутові товари, визначені переліком, затвердженим цією постановою, зобов’язані застосовувати зареєстровані належним чином реєстратори розрахункових операцій.

Нагадаємо, постанову Кабінету міністрів України від 16.03.2017 №231, якою затверджений перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій опубліковано 7 квітня в газеті «Урядовий кур’єр» №66. Перелік містить 8 груп, 53 підгрупи та близько 300 товарних позицій.

Постанову №231 можна прочитати за посиланням: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=249891557
Посилання на Перелік: http://www.kmu.gov.ua/document/249891550/P0231.doc
Звертаємо увагу на те, що відповідно до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» застосовувати можна виключно ті реєстратори розрахункових операцій, що включені до Державного реєстру РРО, з додержанням встановленого порядку їх застосування. Чинний реєстр затверджений наказом Державної фіскальної служби України від 20.04.2017 №275. Посилання на реєстр: http://sfs.gov.ua/dovidniki–reestri–perelik/reestri/294360.html

Як підприємцю визначити відповідність товару у продажу певному коду товарної класифікації згідно з УКТЗЕД? – він може зробити це самостійно; може звернутися до постачальника; може подати індивідуальний запит до митного органу (імпортований товар); може звернутися до регіонального відділення Торгово – промислової палати України або науково – дослідного інституту судових експертиз.

Дивіться актуальну відео консультацію «РРО-новації 2017» начальника відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління аудиту Головного управління ДФС у Черкаській області Владислава Білоуса: https://www.youtube.com/watch?v=xyMJOOCM33Y Завантаження презентації за посиланням: http://ck.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv2/292904.html

Також нагадуємо підприємцям – платникам єдиного податку про «гарячі» дати травневого податкового календаря:

10 травня – граничний термін подання податкової декларації платника єдиного податку—фізичної особи—підприємця третьої групи за І квартал та податкової декларації про майновий стан і доходи фізичними особами — підприємцями, які вперше зареєстровані протягом І кварталу або перейшли зі спрощеної системи оподаткування на загальну. Форма декларації, яку слід подати по строку 10.05.2017 затверджена наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 №578.

19 травня – граничний термін сплати єдиного податку платниками — фізичними особами — підприємцями третьої групи за I квартал та авансового внеску з єдиного податку на травень платниками першої та другої груп.

22 травня – граничний термін сплати ФОП − роботодавцями єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за квітень та граничний термін подання звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов\’язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів (форма № Д4 (місячна)) за квітень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x