В Уманському національному університеті садівництва влаштували екскурсію для дітей-переселенців 

В Уманському національному університеті садівництва влаштували екскурсію для дітей-переселенців 

Вир позитивних емоцій і приємних сюрпризів, а також масу корисної інформації про Уманський національний університет садівництва отримали внутрішньо переміщені громадяни, які завітали до навчального закладу на гостину.

 

Університетська громада об’єдналася заради спільної мети – допомогти вимушеним переселенцям відчути себе як вдома у гостинному родинному колі і зрозуміти напевно: це – наша спільна земля, ми – єдиний народ, об’єднаний святою любов’ю до Батьківщини.

 

 

Екскурсія навчальним закладом розпочалася з музейної кімнати бібліотеки Уманського НУС, де гості з цікавістю ознайомилися з історичними віхами становлення навчального закладу.

В оновленій лабораторії «Біорізноманіття живих систем» екскурсанти мали змогу насолодитися приємними сюрпризами від викладацького загалу кафедри біології. Ніжний «Мохіто», приготований власноруч, смакував, мов ковток тропічного нектару, адже все, що зроблене щиро та з любов’ю, займає особливе місце в серці назавжди.

 

 

Наступною зупинкою екскурсантів став музей геології Уманського національного університету садівництва. Кристали, мінерали, гірські породи з родовищ багатьох країн світу та нашої країни створили незабутні враження про надра Всесвіту та геологію зокрема. А зразки ґрунтів з усієї України наповнили кожного спогадами про рідний край і викликали безліч тематичних запитань.

Нових прихильників отримали й оранжереї Уманського НУС. Розмаїття екзотичних рослин, які плодоносять безпосередньо в оранжерейних комплексах, поруч з парком «Софіївка», вразила гостей та замилувала одночасно.

 

 

На завершення релакс-екскурсії гостей чекала зустріч з представниками Центру культури і виховання студентів Уманського НУС. Розпочалася вона яскравим патріотичним флешмобом, під час якого гості мали нагоду поринути в культурно-мистецько антистресову терапію.

Виконання спільно з гостями пісні «Ой у лузі червона калина» стала інтерактивним абзацом у нинішньому влаштованому святі, а жовто-блакитний стяг з відбитків долонь всіх присутніх – символом єднання та любові людей всіх регіонів України.

 

 

Мистецька діяльність принесла не лише задоволення, а й користь. Адже на завершення зустрічі всі долучилися до майстер-класу зі створення ляльки-мотанки. Власноруч зроблені «Соломійки» та патріотичні серця з сьогоднішнього дня стануть святим оберегом для учасників екскурсійного рандеву. А насичена програма прогулянки та щире ставлення сприяли тому, що діти не хотіли йти з університету, тішилися в аквагримі та раділи теплу університетської родини.

Гостинність, креатив і головне – щира душа та любляче серце стали ознаками нинішньої екскурсії цікавинками університету. А ще кожен з учасників вкотре усвідомив для себе головне: ми заслуговуємо на мир в державі, бо мир у серці маємо.

 

За матеріалами Уманського національного університету садівництва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x