Перед канікулами рятувальники Черкащини нагадують дітям про правила безпеки

Перед канікулами рятувальники Черкащини нагадують дітям про правила безпеки

У рамках акцій «Запобігти. Врятувати. Допомогти», та Тижнів знань з безпеки життєдіяльності, рятувальники запрошують дітей на екскурсії до пожежних частин, а також проводять з ними бесіди та лекції. З огляду на те, що вже зовсім скоро у дітей розпочнуться літні канікули, співробітники Управління в період з 15 по 22 травня провели уроки безпеки життєдіяльності у дошкільних та навчальних закладах Черкащини. Рятувальники в черговий раз нагадали дітям основні правила пожежної безпеки під час відпочинку та у побуті. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Зокрема, 18 травня співробітники Монастирищенського районного сектору завітали до дитячого садку «Берізка» у смт. Цибулів та Княже-Криницької загальноосвітньої середньої школи. Рятувальники розповіли дітям, як безпечно відпочити у лісі та яких правил необхідно дотримуватися під час перебування на водоймах.

Особливу увагу фахівці ДСНС звернули на алгоритм дій під час виявлення боєприпасів, підозрілих пакунків та невідомих предметів. Вогнеборці ще раз нагадали допитливим дітлахам, що в разі виявлення таких предметів потрібно негайно сповістити рятувальників за номером «101».

Ще одним різновидом занять з навчання підростаючого покоління правил пожежної безпеки, стало проведення показових навчань. Так, чорнобаївські рятувальники провели показові навчання для учнів Чорнобаївської ЗОШ №1.

Під час заходу представники рятувальної справи розповіли про факти надзвичайних ситуацій, які виникають на території району, а також пригадали правила безпечної поведінки в побуті.

Аби урок краще запам’ятався, рятувальники продемонстрували дітям роботу справжнього пожежного автомобіля та обладнання, яке знаходиться в ньому.

«Приємно бачити той блиск в очах дітей, коли вони слухають розповідь рятувальників про щоденну важливу роботу – запобігти лиху, врятувати та допомагати людям. Під час таких заходів молоде покоління ближче знайомиться із Службою порятунку та розуміє стає більш відповідальним до себе та близьких» – зазначив начальник Чорнобаївського районного сектору Управління ДСНС України у Черкаській області майор служби цивільного заходу Олександр Полубєхін.

На згадку про себе рятувальники залишали дітям пам’ятні листівки з основними правилами безпеки під час весняно – літнього періоду. Профілактична робота з дітьми триватиме й надалі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x