Як реагувати на фейкові публікації

Як реагувати на фейкові публікації

Полізла явно москальська пропаганда.
З огляду на кількість поширень, не лише в мене. Але коментарі радують: люди аналізують і розуміють хто це робить і навіщо.
На жаль, не розуміють, що це не зовсім правильна реакція.
Фейсбук реагує на будь-який контакт із постом: коментар, лайк, натискання на “показати більше”. Більше того, система враховує навіть тривалість часу, протягом якої пост є відкритим. Бо це значить, що ви його читаєте.
Фейсбук не вміє читати ваших повідомлень. Він реагує лише на їхню наявність. Для нього негативний коментар і негативний лайк має те ж саме значення, що і позитивний.
Яке значення? Він підбиратиме для вас більше подібних постів. Він покаже вашим друзям, що ви прореагували з цим постом.
Пост поширюється.
Пропагандист, який його написав, досягнув мети.
Зазвичай це СММ-ник. Він не читає ваші гнівні коментарі. Його взагалі букви не цікавлять. Лише цифри. Поширення і охоплення.
Бо мета – не вплив на мізки свідомих людей, а пошук несвідомих. А для пошуку потрібна масовість, максимальне охоплення.
І, на жаль, на превеликий жаль, людина, яка написала під постом “щоб ви здохли москалі” і поставила гнівний лайк, лише посприяла роботі пропагандиста.
То що робити???
НЕ РЕАГУВАТИ звичним способом. ЖАЛІТИСЬ фейсбуку. Це ж позиціонується як реклама? То й жалійтесь як на рекламу. Не важливо, яку причину назвете. Хоч жорстоке ставлення до тварин. Сенс в тому, щоб скарг було якомога більше.

А якщо таки хочеться висказаться?
Зробіть так, як я )) Напишіть пост в себе на сторінці про те, що в русні підгорає від наявності в нас сучасного високоякісного ППО і все на що вона здатна – це плодити фейки.

Подібні публікації

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x