Понад 2,6 тис. вимушених переселенців отримали допомогу завдяки обласній «гарячій лінії»

Понад 2,6 тис. вимушених переселенців отримали допомогу завдяки обласній «гарячій лінії»

Із початку повномасштабного вторгнення на Черкащині працює «гаряча лінія», де вимушені переселенці можуть отримати необхідну допомогу та супровід. Від початку року тут допомогли вже понад 2,6 тис. внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомила керівниця Черкаського обласного контактного центру Лариса Ходаковська на засіданні обласного координаційного штабу.

Забезпечує цілодобову роботу номерів «гарячої лінії» Черкаський обласний контактний центр. За номерами 0686218029, 0504201356 його фахівці консультують із питань соціального забезпечення населення, інформують громадян про евакуацію, переїзд, тимчасове та постійне поселення, можливості працевлаштування, отримання медичних та освітніх послуг тощо.

– Серед опрацьованих обласним контактним центром дзвінків найбільше зверталися із питань реєстрації, соціальних виплат ВПО, отримання гуманітарної допомоги, а також евакуації, поселення та супроводу, – розповіла Лариса Ходаковська. – Такі ж «гарячі лінії» створені при районних військових адміністраціях і місцевих територіальних громадах.

Також на Черкащині розроблено Дорожню карту для внутрішньо переміщених осіб, які прибувають до регіону. Вона покликана надати вичерпну інформацію для ВПО з найбільш актуальних питань.

Додамо, нині на Черкащині проживають понад 103 тисячі вимушених переселенців.

 

Читати новини в телеграмі ще зручніше − https://t.me/novadoba

 

 

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x