Про перебіг жнивної кампанії: Черкащина у п’ятірці лідерів cеред областей України

Про перебіг жнивної кампанії: Черкащина у п’ятірці лідерів cеред областей України

 Черкащина входить до п’ятірки лідерів cеред областей України за врожайністю зернових і зернобобових культур. Зокрема, наші аграрії вже зібрали понад мільйон тонн збіжжя. Про це повідомив заступник очільника області Олександр Турченяк на брифінгу в медіацентрі ОВА.  

Як він розповів, у регіоні також завершено збір озимого ячменю. Його врожайність – 77 тис. тонн.

– Крім цього, зібрано 12 тисяч тонн гороху та 199 тисяч тонн озимого ріпаку, – додав Олександр Турченяк. – Підходить до завершення збір ярого ячменю. Уже змолочено 70% від загальної кількості. А це – 122 тис. тонн.

Цього року в області вища врожайність озимої пшениці, ніж минулоріч. Наразі наломочено понад 1 млн тонн. Водночас триває збір ярої пшениці.

– За попередніми розрахунками, виробництво продовольчого зерна вже перевищило потребу населення області, – зауважив заступник голови ОДА. –  Велика подяка нашим аграріям за роботу!

Окремо Олександр Турченяк наголосив, що механізм зберігання врожаю в області налагоджений. До речі, наші аграрії розпочали активно використовувати рукави для зберігання зерна. Це стало можливим завдяки   міжнародним програмам підтримки USAID АГРО, Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) .

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x