Родинам загиблих воїнів із Чорнобаївської громади вручили нагороди

Родинам загиблих воїнів із Чорнобаївської громади вручили нагороди

Учора, 4 грудня, напередодні Дня Збройних Сил України родинам загиблих воїнів вручили посмертні державні нагороди. Про це повідомили в Чорнобаївській громаді.

За виявлені мужність та героїзм під час захисту Батьківщини від російських загарбників орденом «За мужність» ІІІ ступеня відповідно до Указу Президента України від 28 липня 2023 року нагороджено посмертно захисника з Чорнобаю Понежу Миколу. Він був стрільцем-санітаром взводу охорони, солдатом, що загинув 7 лютого 2023 року поблизу н.п. Іванівське на Донеччині. Нагороду тримали дружина і мати.

Таким же орденом відповідно до Указу Президента України від 2 червня цього року нагороджено посмертно воїна із села Мала Бурімка Артура Куща − старшого стрільця третьої аеромобільної роти, старшого солдата. Він загинув 13 листопада 2022 року від отриманих поранень не сумісних із життям під час участі в бойових діях поблизу населеного пункту Терни Краматорського району Донецької області. Нагороду отримала його мати.

Відповідно до Указу Президента України від 18 липня 2023 року медаллю «За військову службу Україні» нагороджено посмертно захисника із села Богодухівка Миколу Шведа − старшого стрільця механізованої роти, солдата. Він загинув 29 квітня 2022 року під час бойових дій у бою під час мінометного обстрілу в районі міста Сєвєродонецьк, отримавши проникаюче поранення несумісне з життям. Нагороду отримали дружина з донькою, мати та батько.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba                                                                                                                 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x