Черкаський район на 80‒85 % готовий до опалювального сезону

Черкаський район на 80‒85 % готовий до опалювального сезону

Дванадцятого вересня цього року постійна комісія районної ради з питань економічного розвитку села, комунальної власності та державної регуляторної політики розглянула питання про стан підготовки закладів, установ, організацій Черкаського району до опалювального сезону 2017‒2018 років, яку провів її голова Петро Коренюк.
Розпочав інформування про готовність закладів, установ, організацій Черкаського району до опалювального сезону 2017‒2018 років начальник управління економіки райдержадміністрації Володимир Гуня, який зауважив, що в цілому район готовий до опалювального сезону на рівні 80-85 відсотків, але є низка проблемних питань, наприклад відсутність в управлінні економіки райдержадміністрації Актів стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період для бюджетних установ та Паспортів готовності до роботи в опалювальний період житлових будинків від таких сільських рад: Байбузівської, Білозірської, Вергунівської, Степанківської, Софіївської, Хацьківської, Червонослобідської та Яснозірської. Наголосив на тому, що в разі виникнення проблем з початком опалювального сезону в тому чи іншому закладі названих сільських рад відповідальність понесуть безпосередньо сільські голови. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській райраді.

Інформували також про готовність до опалювального сезону своїх підпорядкованих закладів, установ, організацій головний інженер Черкаської центральної районної лікарні Павло Давиденко, головний лікар Черкаської районної лікарні с. Мошни Черкаського району Любов Іващук, головний лікар комунального закладу «Черкаський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Черкаської районної ради Ганна Пантюхіна, начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Григорчук, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Олена Бардінова, директор комунального підприємства теплових мереж Черкаського району Володимир Лищенко, начальник господарського управління експлуатації приміщень Черкаської районної ради Михайло Фіалковський.
Під час запитань, відповідей головний лікар комунального закладу «Черкаський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Черкаської районної ради Ганна Пантюхіна підняла проблему отримання лімітів газу на новий опалювальний сезон з 1 січня наступного року, на що голова постійної комісії Петро Коренюк запропонував дану проблему розглянути більш детально із конкретними пропозиціями та в більш фаховому колі.

Також детально розглянули питання про хід ремонтних робіт в Червонослобідській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2. Акцентовано увагу на його важливість та постійний контроль за процесом виконання даного питання. Звернули увагу на максимально стислі терміни проведення зазначеного ремонту. Голова ради Олексій Собко відмітив, що сума коштів на виконання ремонтних робіт, зрозуміло, буде значна. Необхідно буде депутатським корпусом районної ради відшукати можливість надання коштів для того, щоб відновити повноцінний навчальний процес в школі.
Не менш важливе розглянули питання якості опалення Геронимівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. За повідомленням директора зазначеної школи Ольги Буркацької тепла в зимовий період минулого року було недостатньо. Попросила виправити ситуацію. В свою чергу директор комунального підприємства теплових мереж Черкаського району Володимир Лищенко відмітив, що теплопостачання до школи надходило в необхідній кількості, але ефекту від опалення немає з інших обʼєктивних причин, однією з яких є засмічена опалювальна система. Запропонував найняти відповідні служби для її очищення.
Голова ради Олексій Собко наголосив на тому, що спочатку необхідно визначити точно, яка ланка опалювальної системи школи не працює належним чином, а потім витрачати кошти на її налагодження. Домовилися це питання вивчити більш детально та повернутися до його розгляду в найближчий час.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x