Де відпочити на Західній Україні: кращі місця для незабутнього відпочинку

Де відпочити на Західній Україні: кращі місця для незабутнього відпочинку

Захоплюючий та незабутній відпочинок в Україні можливий у будь-якому куточку, але найчастіше туристи обирають саме Західну Україну. Тут є курорти для оздоровлення, розслаблення та активного відпочинку. Сезонна багатогранність дозволить знайти відмінний варіант для розміщення як влітку, так і взимку. Відсутність хаосу, чисте гірське повітря та прийнятні ціни – все це привертає увагу українських та навіть іноземних туристів. Історичні місця гармонійно стикаються із сучасними курортами, наповненими чималим набором послуг та сервісу.

 

Гірські курорти

 

Практично завжди відпочинок на Західній Україні асоціюється з горами, прогулянками лісом та чистим гірським повітрям. Серед величезної кількості місць для відпочинку потрібно виділити три відомі курорти:

Буковель;

Славське;

Драгобрат.

Буковель – серце Карпат, курорт європейського рівня. Проблем з поїздкою сюди не виникне. Можна заздалегідь купити квиток на потяг до Львову, а потім пересісти на автобус або поїзд в Яремче. Між цим містом та Буковелем щодня їздить кілька автобусів.

На Буковелі є 62 гірськолижні траси різної складності, проживання можливе у готелях, котеджах чи гостьових будинках. Серед додаткових розваг можна виділити дитячий ігровий клуб, сноутюбінг, відвідування SPA-центру та басейну, влітку працює озеро, а також є Гуцул-Ленд. Це чудове місце як для літнього, так і зимового відпочинку.

Гірськолижний курорт Славське є гарною альтернативою. Тут є 11 трас різної складності, можливість покататися на санчатах, сноубордах, квадроциклах та снігоходах. З розміщенням проблем немає, тому що на відстані 4 км є готелі, котеджі та інші варіанти розміщення.

Драгобрат – найвищий гірськолижний курорт України, що розташований на висоті 1400 метрів над рівнем моря. На вибір представлено три підйомники та кілька трас. Серед додаткових розваг можна виділити хокей, теніс, більярд та дитячу кімнату.

 

Історичні місця

 

Якщо гірськолижні курорти в Україні не зацікавили туристів, то можна розглянути варіант відпочинку у культурних центрах Заходу. Одним із них є Львів, де гармонійно стикається сучасність та луна минулих років. Бажано заздалегідь опрацювати маршрут Львів Яремче та назад, особливо якщо є бажання відвідати гірськолижний курорт та при поверненні залишитись у Львові на кілька днів. Тут завжди є на що подивитися:

площа Ринок;

львівська опера;

музей пива;

ратуша;

італійський дворик;

домініканський собор та багато іншого.

Альтернативним місцем стане Кам’янець-Подільський. Тут розташована грандіозна будова – старий замок, який стоїть без втручання в архітектуру багато років. Додатково варто відвідати Кафедральний собор Петра та Павла, турецький бастіон та вірменський ринок. Іноді у фортеці проводять різні фестивалі та події.

Чернівці також як і Львів чудово поєднують сучасність та старовину. У цьому місті туристичні місця Західної України досить відомі не лише у регіоні, а й на всю країну. Чого тільки варта Резиденція митрополитів Буковини та Далмації, де нині зараз розташований Національний університет. Варто відвідати Театральну площу, вулицю Ольги Кобилянської, Краєзнавчий музей, Кафедральний собор та багато іншого.

 

Здоров’я та відновлення

 

Багато хто запитує де відпочити на Західній Україні та набратися здоров’я? Ідеальними варіантами стануть курорти Трускавець та Моршин. Перше місто є мальовничим куточком серед українських Карпат. Тут є 14 джерел лікувальної мінеральної води, побудовано безліч санаторіїв та повноцінних медичних центрів. Основний акцент робиться на лікування органів шлунково-кишкового тракту. Житловий фонд включає вілли, готелі, пансіонати, санаторії та навіть старовинні котеджі.

Додатковим варіантом є Моршин, де працює близько 12 санаторіїв різної спрямованості. Це відмінне місце для сімейного відпочинку, адже є ігрові кімнати, майстер-класи, велосипедні та піші прогулянки, проходять різні фестивалі та багато іншого. Є джерела мінеральної води, а також торф’яні грязі та послуга озокерит.

 

Природні чудеса

Тунель кохання у селищі Клевань Рівненщини створений природою на невеликому відрізку залізниці. Це ботанічний феномен у вигляді тунелю, що повністю заріс, завдовжки близько 4 км. Аркова форма додає особливо шарму. За останньою інформацією тут проходить промисловий поїзд тричі на добу.

Альтернативним місцем є водоспад Шипіт, розташований у Закарпатській області за 10 км від станції Воловець. Природа сама створила цей водоспад, де велике каміння протягом багатьох років виточується водою. Різких перепадів висот немає, але й без цього місце є гарним та чарівним.

Реклама

1 1 голос
Рейтинг статті
guest

1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Віктор

Немає західної України , є захід України

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x