У Черкаській ОВА обговорили діяльність робочої групи «Прозорість і підзвітність»

У Черкаській ОВА обговорили діяльність робочої групи «Прозорість і підзвітність»

Робоча група «Прозорість і підзвітність» продовжує діяти при Черкаській ОВА. Про результати моніторингу витрат бюджетних коштів на її черговому засіданні відзвітували керівники районів Черкащини, інформують у пресслужбі Черкаської ОВА.

Зокрема, представили результати роботи районних груп «Прозорість і підзвітність». Вони моніторять закупівлі розпорядників коштів на своєму рівні.

– Наша основна мета незмінна – контроль за пріоритетністю витрат бюджетних коштів, – відзначив заступник начальника ОВА, керівник робочої групи «Прозорість і підзвітність» Антон Царюк. – В умовах війни насамперед маємо спрямовувати ресурс на оборону, підтримку наших ЗСУ, цивільний захист, забезпечувати стабільне функціонування критичної інфраструктури. Також важливо підтримувати проєкти освітньої галузі, охорони здоров’я та соціального захисту. Саме ці напрями мають бути першочерговими для розподілу витрат бюджетного ресурсу.

Моніторячи закупівлі, також беруть до уваги резонансні публікації у медіа щодо оголошених закупівель, а також взаємодіють із правоохоронними органами.

– За минулий рік ми вже маємо приклади, коли закупівлі були скасовані,  – нагадав Антон Царюк. – Є випадки, коли далі справою займаються правоохоронці. Про результати будемо інформувати.

Нагадаємо, на Черкащині прозорість втілення проєктів, що фінансуються із Фонду ліквідації наслідків ворожої агресії, відслідковують у межах діяльності групи «Прозорість і підзвітність». Таких проєктів, нагадаємо, в області втілюють два: реконструкція будинку в Умані, де роботи вже тривають, а також відбудова ліцею в Паланці.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x