У Черкаській області на сьогодні створена 31 патронатна сім’я

У Черкаській області на сьогодні створена 31 патронатна сім’я

31 патронатну сім’ю створено на Черкащині на сьогодні. Там виховують 63 дитини. Інформують про це в пресслужбі Черкаської ОВА.

Як повідомила начальниця обласної Служби у справах дітей Оксана Покатілова, за весь час впровадження патронату в регіоні цю послугу надано 315 дітям.

– Патронат – це швидка й вчасна допомога дитині та її родині в громаді, – наголосила Оксана Покатілова. –  Послуга професійна та комплексна. Головне завдання – забезпечити вихованцям сімейний догляд і виховання на період подолання її батьками складних життєвих обставин.

Щоб стати патронатним вихователем, потрібно звернутися до фахівців із соціальної роботи у громаді або місцевого центру соціальних служб. Далі – подання пакету документів для реєстрації та проходження професійного навчання.

В області на постійній основі працюють над розвитком послуги патронату. Зокрема, Черкащина реалізовуватиме проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». 20 тергромад уже подали заявки на участь. Наразі триває відбір учасників.

– Мета проєкту – забезпечення права дитини на зростання в сімейному середовищі через розвиток у територіальних громадах патронату над дитиною, – розповіла начальниця відділу методичного забезпечення соціальної роботи Черкаського обласного центру соціальних служб Людмила Пона.  – Також він про покращення якості та забезпечення доступності для вразливих сімей із дітьми як альтернативи інтернатним закладам.

Серед основних завдань проєкту:

збільшення чисельності територіальних громад, в яких буде діяти послуга патронату над дитиною;

забезпечення доступності та покращенню якості послуги патронату над дитиною;

підтримка вразливих сімей із дітьми та забезпечення ухвалення рішень із урахуванням найкращих інтересів дитини.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x