Як харчуватися в піст без шкоди для здоров’я
Великий піст – найтриваліший із усіх постів і витримати його багатьом буває непросто. Цього року початок Великого посту припав на 18 березня, а його кінець – 4 травня. Фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб пояснюють, як постувати без шкоди для здоров’я.
Під час посту забороняється вживати продукти тваринного походження, а це – найчастіше основа раціону українців. Від м’яса, яєць і молочних продуктів доведеться відмовитися на 7 тижнів. І для того, щоб організм не лише не постраждав від цього, але й отримав користь, потрібно навчитися правильно балансувати рослинні продукти, поєднувати їх між собою і структурувати свій раціон.
Ось кілька порад, як правильно постувати, щоб від того була користь, а не шкода вашому організму та психологічному стану.
Щоб не відчути браку вітамінів у складний для імунітету період:
основу раціону мають становити каші, овочі та фрукти;
замініть м’ясо горіхами;
додавайте до страв боби (зокрема й соєві продукти), адже це незамінне джерело білка;
рибу, що дозволяється вживати тільки в свято Благовіщення та Вербну неділю, можна замінити морською капустою;
не забувайте про приправи та зелень (листя салату, рукола, петрушка, кріп тощо);
знайдіть ласощі в сухофруктах, ягодах, карамелі.
Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba