Як харчуватися в піст без шкоди для здоров’я

Як харчуватися в піст без шкоди для здоров’я

Великий піст – найтриваліший із усіх постів і витримати його багатьом буває непросто. Цього року початок Великого посту припав на 18 березня, а його кінець – 4 травня. Фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб пояснюють, як постувати без шкоди для здоров’я.

Під час посту забороняється вживати продукти тваринного походження, а це – найчастіше основа раціону українців. Від м’яса, яєць і молочних продуктів доведеться відмовитися на 7 тижнів. І для того, щоб організм не лише не постраждав від цього, але й отримав користь, потрібно навчитися правильно балансувати рослинні продукти, поєднувати їх між собою і структурувати свій раціон.

Ось кілька порад, як правильно постувати, щоб від того була користь, а не шкода вашому організму та психологічному стану.

Щоб не відчути браку вітамінів у складний для імунітету період:

основу раціону мають становити каші, овочі та фрукти;

замініть м’ясо горіхами;

додавайте до страв боби (зокрема й соєві продукти), адже це незамінне джерело білка;

рибу, що дозволяється вживати тільки в свято Благовіщення та Вербну неділю, можна замінити морською капустою;

не забувайте про приправи та зелень (листя салату, рукола, петрушка, кріп тощо);

знайдіть ласощі в сухофруктах, ягодах, карамелі.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x