У Черкасах правоохоронці спільно з лісівниками провели спільний рейд із недопущення засмічення лісів

У Черкасах правоохоронці спільно з лісівниками провели спільний рейд із недопущення засмічення лісів

Проблема засмічення лісів, є актуальною проблемою сьогодення. Адже не лише в місцях масового відпочинку, а й у віддалених куточках, скрізь видно сліди варварства й неохайності: папір, пляшки, поліетилен, пластик, консервні банки.

Великі купи сміття можна побачити на узбіччі центральних та деяких ділянках лісових доріг. Засмічення лісових масивів не припиняється за будь-якої пори року.

Поблизу Черкас, а саме в межах Свидівського та Дахнівського лісництв є ділянки лісу, що постійно потерпають від засмічення. Ці насадження простягаються вздовж автодороги Черкаси-Канів. Цим шляхом щодня десятки сміттєвозів везуть сміття на звалище. Через недотримання правил перевезення, усе сміття, що знаходиться у кузові, просто розвіюється вітром і осідає у лісових насадженнях.

Відтак, у цьому районі працівники Черкаського райуправління поліції спільно з лісівниками під час патрулювання, зупиняли сміттєвози та проводили профілактичні бесіди, зобовʼязували закрити борти кузова. На кількох водіїв були складені протоколи.

Наголошуємо, що згідно зі статтею 73 КУпАП за засмічення лісів відходами передбачено штраф від 425 грн до 850 грн (для посадових осіб від 850 грн до 1 700 грн).

 

За інформацією пресслужби поліції Черкаської області

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x