У селі Долинка, що на Монастирищині, відкрили Алею Слави

У селі Долинка, що на Монастирищині, відкрили Алею Слави

На Монастирищині в селі Долинка 9 травня відбулося відкриття Алеї Слави та освячення меморіальних дошок загиблим землякам. Про це повідомили в громаді.

На Алеї Слави були вшановані відважні та нескорені воїни – Павло Голод та Олександр Розгон.

Павло Валерійович Голод народився 12 червня 1996 року в селі Яблунів Львівської області. У 6-річному віці разом із татом і бабусею переїхали жити у село Долинка. Навчався у Долинківській ЗОШ. Після закінчення школи вступив на навчання до Монастирищенського професійного ліцею, де здобув спеціальність електрогазозварника. 2016 по 2017 роки проходив строкову військову службу в лавах Збройних Сил України. У Києві воїн зустрів кохання всього свого життя, а далі, у 2019 році, одружився.

У перший день повномасштабного ворожого вторгнення, 24 лютого 2022 року, чоловік добровільно пішов до одного з київських центрів комплектування та став на захист України, адже не міг залишитися осторонь.

Перебуваючи в лавах Збройних Сил України, Павло дізнався, що вдруге стане татом. Однак в одному із запеклих боїв, поблизу населеного пункту Горіхово Запорізької області, Герой отримав важке поранення. Протягом тижня лікарі Запорізького військового госпіталю боролися за його життя. 15 листопада 2022 року серце 26-річного Павла Голода зупинилось. Він так і не побачив народження своєї другої доньки.

Поховали захисника 25 листопада 2022 року в місті Києві.

Олександр Адамович Розгон народився 12 вересня 1991 року в селі Долинка, де й минули його дитячі та шкільні роки. У 2008 році закінчив Івахнянську школу. У 14-річному віці він втратив маму, згодом не стало й тата. У лютому 2022 розпочалась повномасштабна війна. Уже в квітні він вступив до лав Збройних Сил України. 13 травня цього року в районі Бахмуту старший солдат Олександр Розгон загинув.

 

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x