У Черкаській області завершилася сертифікація вчителів-предметників

У Черкаській області завершилася сертифікація вчителів-предметників

Зовнішнє оцінювання вчителів математики й української мови та літератури розпочалося у 2023 році. Про проміжні результати сертифікації розповіла начальниця управління Державної служби якості освіти у Черкаській області Оксана Компанієць, повідомляє власний кореспондент «Нової Доби.

Попередньо учасники пройшли три етапи сертифікації: тестування, самооцінювання та експертне вивчення професійної майстерності. Цьогоріч на оцінювання зареєструвався 31 педагог: 16 − української мови та літератури, 15 − математики. На другий етап пройшли 14 учителів української мови й 9 − математики.

Понад 100 вчителів брали участь у якості експертів для проведення 3 етапу.

− Експерти більш позитивно оцінюють роботу вчителів у порівнянні з тим, як педагоги оцінюють себе самі. Однак, відзначають не дуже розвинені інклюзивні та оцінювально-аналітичні компетентності вчителів, − значила начальниця управління Державної служби якості освіти у Черкаській області Оксана Компанієць.

Остаточні результати учасники дізнаються у грудні. Тоді засідання комісії визначить пороговий бал і вчителі отримають сертифікати, які розпочнуть дію з 1 січня 2025 року і діятимуть впродовж трьох років.

Для вчителів початкових класів сертифікація ще триває. Участь у ній наразі беруть 30 педагогів області. Останній етап − оцінка практичного досвіду освітніми експертами − завершиться восени. Тоді ж відбудеться сертифікація для вчителів громадянської та історичної освітньої галузі, на яку вже зареєструвалося 17 учасників.

Нагадаємо, що сертифікація педагогів − це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника, що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x